David Attenborough jako hologram. Legendární přírodovědec bude ukazovat tajemný svět rostlin v rozšířené realitě

attenborough

Foto: Netflix

David Attenborough

0Zobrazit komentáře

Sir David Attenborough je legendární průvodce neuvěřitelných dokumentů o fauně a flóře, který se své práci věnuje již téměř sedmdesát let. A jak ukazuje ve svém posledním velmi úspěšném díle Život na naší planetě na Netflixu, za tak dlouhou dobu se mnohé změnilo. Právě dokumenty jsou nejčastějším způsobem, jak nám dnes 94letý přírodovědec předává své poselství. Nově se však přenese do virtuální reality, aby přiblížil krásu tajemného světa rostlin.

David Attenborough se stane ústřední postavou nové mobilní aplikace, která vzniká v souvislosti s chystaným pořadem z produkce BBC, tedy televizní stanice, se kterou slavný britský přírodovědec prožívá celou svou profesní kariéru. Nový seriál, který by měl vyjít v příštím roce, ponese název The Green Planet a v pěti dílech diváky seznámí s neuvěřitelným, překvapivým i velmi emotivním světem rostlin.

„Je to skvělá příležitost prozkoumat opomíjenou, ale skutečně pozoruhodnou část světa přírody. Inovativní přístup BBC Natural History Unit a průkopnická technologie opět odhalí divákům BBC One nové a překvapivé zázraky,“ prozradil pro BBC sám Attenborough, který má být i tentokrát milým průvodcem na této zajímavé pouti.

david-attenborough

Foto: Netflix

Sir David Attenborough

Své průvodcovské role se navíc ujme coby hologram i v aplikaci, která má fungovat na principu rozšířené reality a bude doplňovat zmíněnou dokumentární sérii. Skrze displej telefonu se vám tak do prostoru promítne nejen legendární moderátor, ale hlavně rostliny a živočichové Velké Británie, k nimž Attenborough přidá svůj osobitý komentář.

„Existuje celá skrytá říše rostlin, které rostou a fungují tempem, jež není možné zachytit lidským okem,“ řekl John Cassy, zakladatel studia Factory 42, která má vývoj aplikace na starosti. Mimo Factory 42 se na vývoji podílí i BBC, Královské botanické zahrady a mobilní operátor EE.

Aplikace si totiž dává za cíl nejen přiblížit svět anglické flóry – jde také o jeden z devíti projektů, které mají demonstrovat prospěšnost nové generace 5G technologií pro Brity. „Tato špičková aplikace, v jejímž čele stojí legendární Sir David Attenborough, má být inspirujícím příkladem toho, jak nás nová technologie může znovu spojit s přírodou,“ říká k projektu Matt Warman, ministr pro digitální infrastrukturu.

„Dále má také předvést sílu 5G obrovskému publiku. Projekty, které jsme vybrali, předvedou, jak může rychlost 5G přinést raketové palivo naší ekonomice a pomoci podnikům překonat dopady pandemie,“ dodává ministr.

Britský přírodovědec a dokumentarista Sir David Attenborough

Vedle nové aplikace, jejíž vývoj by měl vyjít zhruba na 4,4 milionu liber (130 milionů korun), byl v rámci této iniciativy vybrán například i projekt sportovního stadionu MK ve městě Milton Keynes. Modernizace stadionu by měla zahrnovat implementaci dronů, autonomních vozidel, robotů a dalších technologií pro co nejlepší, nejen sportovní zážitky.

David Attenborough tímto projektem potvrzuje, že ani ve svém pokročilém věku rozhodně nemá v plánu odchod do důchodu a nezalekne se ani těch nejmodernějších technologií. Ostatně hologramy v mobilních aplikacích ani zelené plátno pro něj nejsou žádnou novinkou.

Již v roce 2018 se totiž stal součástí aplikace Sky VR: Hold the World, ve které představil ty nejzajímavější exponáty Přírodopisného muzea v Londýně. Nedávno se mu také podařilo zbořit dosavadní rekordy na Instagram, kam přišel propagovat svůj loňský dokument na Netflixu, který ve společnosti hodně rezonoval.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym