Beat Saber nezpomaluje. Český herní megahit prodal už 4 miliony kopií a dalších 40 milionů skladeb

Filip HouskaFilip Houska

beat-saber1

Foto: Beat Saber

V české VR hře Beat Saber rozsekáváte v rytmu hudby létající kostky

0Zobrazit komentáře

Je tomu pár týdnů, co Beat Saber obhájil post nejstahovanější hry na PlayStation VR, což česko-slovenským tvůrcům potvrdilo, že o rozsekávání létajících kostek do rytmu hudby ve virtuální realitě je stále velký zájem. To ostatně potvrzují i nová čísla prodejů, která se za necelý rok zdvojnásobila a výrazně navýšila i počet skladeb, jež si hráči kupovali v placených balíčcích.

Herní megahit, za kterým stojí trojice Vladimír Hrinčár, Ján Ilavský a Jaroslav Beck, ohlásil, že napříč všemi dostupnými platformami prodal už čtyři miliony kopií. V polovině března loňského roku přitom prodeje seděly na hranici dvou milionů, tudíž lze předpokládat, že veškerá karanténní opatření po celém světě titul významně posunula kupředu.

Spolu s tím Beat Games, spadající pod divizi Oculus ve Facebooku, uvádí, že od roku 2018, kdy Beat Saber oficiálně vstoupil na trh, si hráči koupili přes 40 milionů skladeb v dodatečných placených balíčcích, přičemž v loňském březnu to bylo „jen“ 10 milionů.

„Toto není velké jen pro VR, ale také pro celý hudební průmysl. Prodat čtyřicet milionů písniček v éře streamování je něco velmi speciálního a jen to potvrzuje, že hudba v gamingu je další velkou věcí,“ píše jeden z tvůrců hry a hudební skladatel Jaroslav Beck na svém LinkedInu.

Hráči si tak do Beat Saberu mohou aktuálně kupovat balíčky od kapel jako Imagine Dragons, Panic at the Disco!, Linkin Park nebo BTS. Zároveň mohou sáhnout po skladbách od slavného producenta Timbalanda nebo nasednout na vlnu elektrohudby od vydavatelství Monstercat.

Díky těmto úspěchům tak tvůrci nabírají ještě větší motivaci svůj titul, který se pravidelně nachází na předních příčkách herních žebříčků oblíbenosti, vylepšovat. Koncem loňského roku do Beat Saberu vstoupil multiplayer pro soutěžení s více hráči a Beck prozradil, že pracuje na nové originální skladbě s metalovým nádechem.

beat-games-saber-hrincar-beck-ilavsky

Foto: Beat Games

Zakladatelé Beat Games: Vladimír Hrinčár, Jaroslav Beck a Ján Ilavský

Diskuze (0)

Novinka

Anonym