Revolut se svou bankou expanduje na Slovensko. Do budoucna nabídne i kreditky či úvěry, Češi si zatím počkají

Peter BrejčákPeter Brejčák

revolut-mastercard

Foto: Revolut

Aplikace Revolut s prémiovou platební kartou

0Zobrazit komentáře

Britský fintech Revolut dlouhodobě sleduje svůj cíl, a to stát se jedinou aplikací, kterou člověk potřebuje na správu svých peněz. Za tímto účelem už v roce 2018 získal bankovní licenci a loni v Litvě jako v první zemi začal svým uživatelům nabízet bankovní účty i související služby, jako jsou kreditní karty nebo spotřebitelské úvěry.

Ještě v roce 2020, kdy Revolut získal i investici 500 milionů dolarů při valuaci 5,5 miliardy dolarů, se svou bankou expandoval také do Polska. Většího zahraničního rozšiřování se Revolut Bank ale dočkala až teď – minulý týden oficiálně vstoupila do Lotyšska, Řecka, na Kypr a Maltu, tento týden pak do Slovinska, Estonska a na Slovensko.

„Spuštění banky na Slovensku poskytne našim zákazníkům vyšší úroveň bezpečnosti a důvěry a umožní nám v blízké budoucnosti uvést na trh množství dalších nových produktů a služeb,“ popisuje Virgilijus Mirkės, výkonný ředitel Revolut Bank s tím, že u našich nejbližších sousedů má fintech aktuálně desítky tisíc zákazníků.

Největší změnou pro uživatele Revolutu během upgradu svých účtů na ty bankovní – což je dobrovolný krok – je garance jejich vkladů do výše sto tisíc eur (přibližně 2,6 milionu korun), což platí pro každou banku s licencí v Evropské unii. Do budoucna by však uživatelé ve zmiňovaných zemích měli získat také možnost žádat o kreditní karty nebo uzavírat spotřebitelské půjčky.

Konkrétní načasování a spuštění těchto novinek není jisté, stejně tak zatím není známo ani to, kdy Revolut svoji banku otevře pro uživatele v České republice. Podle vyjádření pro CzechCrunch chce firma vyhodnotit situaci na nově otevřených trzích a další expanze do tuzemska, Maďarska či Rumunska proběhne až následně.

Revolut od svých začátků v roce 2015, kdy se zaměřoval zejména na převody peněz a směnu různých měn, prošel dlouhou cestu. Aktuálně má 15 milionů zákazníků, z toho v České republice je jejich počet v řádek nižších stovek tisíc. Poslední číslo z loňského roku bylo 200 tisíc.

Tuzemským uživatelům od loňského července Revolut díky spolupráci s Raiffeisenbank nabízí domácí účty v českých korunách, čímž zrychlil mezibankovní transakce. V Česku navíc spustil účty Junior a chtěl podpořit nákupy kryptoměn. Minulý týden přitom oznámil zdražování svých služeb, a to včetně omezení pro obchodování na burze či výběry z bankomatů.

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym