Když design pomáhá. České AnyoneGo se svými vozíky pro hendikepovaná zvířata zabodovalo v soutěži Red Dot Award

Foto: AnyoneGo

Vozík pro psa od AnyoneGo

0Zobrazit komentáře

Porota prestižní designérské soutěže Red Dot Award každoročně oceňuje produkty, které nejen dobře vypadají, ale také efektivně fungují a dělají svět lepším. Není proto divu, že se v jejím hledáčku objevil i český startup AnyoneGo. Ten totiž náležitosti ideálního produktu podle organizace Red Dot splňuje do posledního puntíku a za své pohybové pomůcky pro psy a další zvířata si odnesl i ten červený v kategorii Red Dot Product Design Award.

„Za svou dlouhou kariéru designéra jsem získal mnoho zkušeností a úspěchů, ale ocenění Red Dot Design Award mezi nimi dosud chybělo. Mám proto obrovskou radost, že jsme nyní v této prestižní celosvětové soutěži, která klade důraz na spojení funkčnosti a krásy, dokázali uspět,” říká Jan Jiránek, hlavní designér AnyoneGo.

AnyoneGo získalo ocenění za své vozíky pro hendikepované psy, díky nimž se mohou opět postavit na nohy a radostně běžet vstříc novým zážitkům. Vývoj pomůcek, mezi kterými najdeme i ortézy či chodící vaky, trval přibližně tři roky, jejich oficiální prodej byl však spuštěn až loni na podzim. Po půlroce hlásí AnyoneGo více než stovku spokojených psích uživatelů v Česku a další v Itálii, Německu, Francii, Slovensku či Polsku.

Photo by Jan Schejbalhonzuv@email.cz

Foto: AnyoneGo

Zakladatelé AnyoneGo: Ivan Lukáš, Jan Jiránek a Martin Schenk

Pro každého z nich byl vozík vyroben přímo na míru za pomocí technologie 3D tisku. Základní koncepce vychází ze čtyř velikostí a lze vybírat z pěti různých barevných provedení, což dokáže ocenit i čtyřnohý uživatel, který sice nerozezná barvy ve stejném spektru jako člověk, ale rozhodně není barvoslepý, jak se často říká.

Každý vozík se dá následně upravovat pomocí nejrůznějších designových prvků tak, aby se v něm zvíře cítilo co nejpohodlněji, postroj ho minimálně limitoval a opět si díky němu mohlo užívat maximální svobody. Zajímavé navíc je, že je to vůbec poprvé, co takové pomůcky obdržely ocenění Red Dot.

„Ocenění Red Dot je velkým povzbuzením pro celý náš tým a potvrzením toho, že děláme svou práci dobře. U vozíku pro hendikepovaná zvířátka ale rozhodně nekončíme, do jednoho z dalších ročníků plánujeme přihlásit i náš připravovaný lidský vozík, který vytvoří zcela novou kategorii designu i funkčnosti,” říká šéf AnyoneGo Martin Schenk, který dodává, že pokud se nevyskytnou žádné komplikace, měl by tento vozík dorazit k prvním uživatelům asi za rok.

AnyoneGo, které nám své detailnější plány odhalilo loni v prosinci, se přidává k dalším českým projektům, jež v minulých ročnících Red Dot Award bodovaly. V loňském roce to byly například chytré ploty AITAA, které získaly nejvyšší ocenění soutěže Best of the Best, či skialpové lyže a vestavba do auta od značky Egoé. O rok dříve si ocenění odnesly tištěné zdravotní pomůcky společnosti Invent Medical.

03_lidsky_vozik_anyonego_model_jedna_ku_dvema

Foto: AnyoneGo

Model lidského vozíku od AnyoneGo ve velikosti jedna ku dvěma

Diskuze (0)

Novinka

Anonym