Marvel zve zpět do kin. Ukázal první záběry z Eternals s Angelinou Jolie a láká na velká dobrodružství

Tomáš ChlebekTomáš Chlebek

eternaLS

Reprofoto: Marvel/YouTube

Angelina Jolie ve filmu Eternals

0Zobrazit komentáře

Disney se sice překvapivě rozhodlo Black Widow vedle kin poslat rovnou i online, dlouhodobě ale prý zůstane věrné zážitkům z velkých pláten. Proto nyní vydalo video shrnující chystané filmy ze čtvrté fáze univerza Marvelu (MCU) a kromě historie Natashi Romanovové a Shang-Chiho v něm ukazuje i první záběry z Eternals s Angelinou Jolie.

Vedle slavné herečky se v týmovém superhrdinském filmu Eternals objeví i Salma Hayek, Kit Harington či Kumail Nanjinani v roli daleko vzdálené té, kterou měl v seriálu Silicon Valley coby geek Dinesh. Jelikož Eternals budou mít celou skupinu hlavních postav a mezi širokou veřejností nejde o příliš známý titul, Marvel sází na poměrně etablovaná jména.

Co je ale možná zajímavější, jsou filmaři, kteří mají obří projekt za 200 milionů dolarů na starost. Režie se chopí Chloé Zhao, nyní široce diskutovaná jako druhá dámská držitelka Oscara v historii díky Zemi nomádů. Nedávno se také ukázalo, že na Eternals s ní jako střihač pracuje Dylan Techinor, jež stejnou roli zastával u Magnolie či Až na krev Paula Thomase Andersona a 30 minut po půlnoci Kathryn Bigelow.

Ve všech případech se tedy jedná ne jen o lidi ověnčené Oscary, ale hlavně o oblíbené tvůrce v cinefilních kruzích. Chloé Zhao přitom magazínu The Hollywood Reporter loni řekla, že jí Marvel při natáčení nechal až překvapivě volné ruce. „Asi mám štěstí, že jsem se k Marvelu připojila v době, kdy jsou ochotni trochu riskovat a přijít s něčím jiným,“ dodala. K obřímu komiksovému filmu tak přistupovala stejně jako k intimnímu sociálnímu dramatu Země nomádů.

black-widow

Foto: Disney

Black Widow v kinech uvidíme už v létě

Eternals kvůli tomu nebudou o radostech a strastech moderních Američanů po globální finanční krizi. Naopak. V centru filmu stojí střet téměř božských hrdinů Eternals a Deviants, kteří už tisíce let likvidují mladý inteligentní život ve vesmíru. Příběh jejich boje na Zemi začne už v Mezopotámii a pokračuje do současnosti, kdy se Eternals i Deviants schovávají mezi lidmi. Jak naznačují první záběry, snímek bude kombinovat západy slunce nad rančem s dramatickými souboji nadpřirozených bytostí.

Do kin by se měli Eternals vydat 5. listopadu. Před nimi se 7. července dočkáme už zmíněné Black Widow a 3. září mistra kung-fu Shang-Chi. Vedle nich pak Marvel láká na další filmy ze čtvrté fáze MCU, odehrávající se ve světě po Thanosovi z Avengers: Endgame. Posledním filmem z této série, co vyjde ještě letos, má být Spider-Man: No Way Home, kde se možná poprvé objeví multiverzum.

Na tuto možnost ostatně odkazují jak trailery Lokiho o napravování přešlapů boha neplechy, tak název dalšího superhrdinského blockbusteru Doctor Strange: Multiverse of Madness. Ten má na Spider-Mana přímo navázat 25. března příštího roku a představí Cumberbatchova Strange zmítaného nepředstavitelnou mocí kamenu nekonečna ovládajícího čas. S tímto snímkem se ke komiksovým filmům vrátí sám Sam Raimi, režisér Spider-Manů s Tobey Maguirem i kultovního hororu Lesní duch.

Novým dobrodružstvím doktora Strange má 5. května 2022 následovat Thor: Love and Thunder. Tam se jako režisér i hlavní scenárista vrací Taika Waititi, který s Thorem: Rangarok do MCU přinesl nečekanou míru barevné šílené zábavy. Vedle novinky, točící se do velké míry kolem vztahu Thora a doktorky Jane Foster Natalie Portmanové, má ovšem komediální Ragnarok působit jako nezajímavá, šablonovitá záležitost.

„Chci, aby to bylo, jako kdyby nám desetileté děti řekly, co má ve filmu být, a my na to všechno kývneme,“ poznamenal Waititi na Instagramu. V novém Thorovi by se tak vedle romantické zápletky mohly objevit i závody vesmírných žraloků. Naopak trochu střídmějším směrem se nejspíš vydá následující Black Panther, nyní s podnázvem Wakanda Forever. Jak naznačuje fráze, kromě bájné země spojované i se smrtí představitele Black Panthera Chadwicka Bosemana, se snímek pokusí navázat na historii Wakandy a uctít hercovu památku.

Black Panther: Wakanda Forever má vyjít 8. července 2022. Následovat pak bude 11. listopadu pokračování Captain Marvel, nyní s novým názvem The Marvels. Začátek natáčení je naplánován na konec května, přičemž od děje se očekává možné představení nové superhrdinské postavy Ms. Marvel. Výhledově se v únoru roku 2023 bude pokračovat filmem Ant-Man and the Wasp: Quantumania, třetími Guardians of the Galaxy v květnu a později i Bladem a Fantastickou čtyřkou.

K tomu všemu se připojují seriály jako WandaVision, Captain America and the Winter Soldier, Loki a mnoho dalších. Jednoduše řečeno chystá Marvel po pandemickém zpomalení velké věci a série Avengers vedle nich snad ani nepůsobí tak epicky. Disney při tom všem v novém videu ukazuje živé reakce diváků z premiéry Avengers: Endgame a láká tak na návrat do kin.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym