Bezrealitky jako minideveloper. Za tři měsíce nakoupily nemovitosti přímo od majitelů za 200 milionů korun

Peter BrejčákPeter Brejčák

hendrik_meyer_ceo_regular-min

Fotoi: Bezrealitky

Hendrik Meyer, ředitel Bezrealitky

0Zobrazit komentáře

Portál Bezrealitky si během svého dlouholetého působení na trhu vybudoval pověst zejména jako tržiště nabízející prodej či pronájem nemovitostí napřímo od jejich majitelů. V posledních letech však záběr svého byznysu firma rozšiřuje, naposledy i akvizicí poloviny realitky Maxima, a zároveň si začátkem roku připravila jednu miliardu korun na přímý odkup nemovitostí.

V rámci služby Expres tak Bezrealitky od března vykupují byty a domy, jež po dílčích rekonstrukcích vrací opět na trh. Takovým způsobem za tři měsíce od majitelů nakoupila 35 objektů (z toho 7 domů, 26 bytů a 2 rekreační nemovitosti) v souhrnné hodnotě přes 200 milionů korun. První nemovitosti už v mezičase vrátila na trh a prodala novým majitelům.

S nově rozvíjející se službou Bezrealitky, které loni změnily majitele a vyrostly o čtvrtinu na 50 milionů korun, cílí zejména na lidi, kteří chtějí své nemovitosti prodat co nejrychleji. Díky tomu, že mají rovnou připravenou hotovost, dokážou podle svého vyjádření celou transakci včetně zaslání peněz do advokátní úschovny zajistit do tří dnů. Podobnou službu nabízí od loňského léta například startup Reas.

bzr_hendrik_meyer_ceo_ii-min

Foto: Bezrealitky

Hendrik Meyer, ředitel Bezrealitky

Šéf Bezrealitky Hendrik Meyer pak dodává, že se nemovitosti v rámci služby kupují za cenu v rozmezí mezi 95 až 99 procent tržní ceny v závislosti na technickém stavu nemovitosti. Dílčí rekonstrukce pak zvyšují jejich hodnotu o pět až deset procent. Právě na tom Bezrealitky vydělávají.

„Jsem přesvědčen, že tento model se stane jedním z běžných standardů pro celý realitní trh,“ říká Meyer, který zároveň věří, že právě tohle může být jedna z cest, jak oživit český realitní trh a vrátit na něj nemovitosti, které by jinak zůstaly nevyužité nebo by se prodávaly či pronajímaly pod cenou.

V rámci aktuálních trendů Bezrealitky investují například do přestavby bytů, ve kterých vytváří samostatné pracovny nebo pracovní kouty. Poptávka po nich totiž v posledních měsících roste. Prodejní cenu dále zvyšuje například kvalitně zajištěná klimatizace, u domů pak úpravy zahrad pro příjemné trávení volného času.

„Máme největší soubor dat o poptávce v Česku. Jsme schopni zachytit i mikrotrendy, které se v prostoru drží třeba jen několik měsíců. Pokud na ně stihneme zareagovat a v rámci rekonstrukce je zapracovat, dokážeme následně nemovitosti prodávat za výrazně výhodnější cenu,“ popisuje Meyer.

Bezrealitky si akvizici realitky pochvalují

Pro Bezrealitky služba Expres není jedinou, jež majitelům nemovitostí podává pomocnou ruku během jejich prodeje. V návaznosti na zprávu z února, kdy Bezrealitky za desítky milionů korun koupily 50 procent Maxima Reality, v rámci služby Komfort zájemcům umožňují zajistit prodej nebo nákup zcela na klíč. Novou spolupráci a službu, díky níž se Bezrealitky staly klasickou realitkou, proti kterým dlouhodobě bojovaly, si Meyer pochvaluje.

„Jedeme dokonce nad plán. Naše služba Komfort, kterou jsme ve spolupráci s realitními specialisty z Maximy připravili, se rozeběhla nad očekávání dobře. Daří se nám měsíčně zprostředkovat prodeje desítkám nemovitostí z celého Česka,“ uvedl Meyer pro CzechCrunch s tím, že celkem firmě majitelé svěřili domy a byty v hodnotě přesahující sto milionů korun a podle vyjádření se kupce daří zpravidla najít do dvou až tří týdnů.

„Podařilo se nám lidem přinést model, kde si sami mohou vybrat, zda prodají nemovitost svépomocí, s pomocí specialistů anebo okamžitě s penězi do tří dnů v advokátní úschově. Nikoho navíc do ničeho nenutíme, netlačíme, což v kontextu celého realitního trhu klienti ocení,“ dodává Meyer.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym