Luxusní Bugatti La Voiture Noire míří po dvou letech ke svému majiteli. Raritní sporťák se prodal za téměř 19 milionů eur

Patrik SvatošPatrik Svatoš

bugatti_-4

Foto: Bugatti

Jediný kus Bugatti La Voiture Noire s cenovkou přes 470 milionů korun

0Zobrazit komentáře

Modely od Bugatti rozhodně nepatří k těm nejdostupnějším. A to se čas od času automobilka patřící do koncernu Volkswagen Group rozhodne postavit limitovanou edici, která cenu vystřelí o několik řádů výše. Ostatně tak, jak se to stalo dva roky zpět, kdy byl představen koncept La Voiture Noire, auto, které odkazuje na legendární Bugatti Type 57 SC z 30. let minulého století.

Už tehdy se Bugatti chlubilo, že vyrobí pouze jeden jediný kus, který už tenkrát měl svého kupce, ačkoli jeho finální podobu neviděl a na účet automobilky musel odeslat přes 18,6 milionu eur. Při aktuálním kurzu jde více než 470 milionů korun. Léta utíkají a po více jak dvou letech a desítkách tisíc hodin práce se La Voiture Noire ukázalo v celé své kráse. A je připravené k dodání.

„Tímto modelem znovu dokazujeme, že vyvíjíme ty nejsofistikovanější hypersportovní vozy na světě. Díky použití viditelného karbonu v černé barvě působí dechberoucí skulptura kupé obzvlášť elegantně. Je to skutečný grand tourer, který se z vize stal skutečností – jedinečný projekt, který plně symbolizuje kreativitu a umění značky Bugatti,“ říká prezident Bugatti Stephan Winkelmann.

Celé slavnostní odhalení proběhlo na soukromé akci určené pro věrné zákazníky značky. Rozhodně nejde jen o lehkou přestavbu původního modelu s astronomickou cenovkou. Exteriér má speciální povrchovou úpravu, díky níž lak s názvem Black Carbon Glossy nevytváří prakticky žádné odlesky.

Na zádi je šest koncovek výfuku na počest konceptu a samozřejmě i trendy červená linka. Ta ovšem oproti modelům pro běžné smrtelníky není vytvořena z několika dílů. Samotným srdcem je pořádný benzinový motor – jako tomu bylo v dobách minulých, jen díky dostupné technologii nabídne přeci jen větší výkon.

Konkrétně je řeč o osmilitrovém šestnáctiválci s výkonem 1 500 koní. Otázkou je, zda tento skvost na čtyřech kolech někdy uvidíme na silnici, nebo ho majitel pečlivě uschová ve speciální garáži a bude k němu přistupovat jako k investici. Je totiž více než pravděpodobné, že by se Bugatti La Voiture Noire za pár desítek let prodalo za násobně vyšší cenu.

bugatti_-4

Foto: Bugatti

Jediný kus Bugatti La Voiture Noire s cenovkou přes 470 milionů korun

Diskuze (0)

Novinka

Anonym