Mocný Zaklínač se ukazuje v novém teaseru. Druhá série oblíbeného fantasy Netflixu dorazí na podzim

Tomáš ChlebekTomáš Chlebek

witcher2

Foto: Katalin Vermes/Netflix

Henry Cavill v seriálu Zaklínač od Netflixu

0Zobrazit komentáře

Vznik druhé řady seriálu Zaklínač byl jistý už před odvysíláním té první, dlouho ale nebylo jasné, kdy a jak vlastně proběhne. Počátkem dubna jsme konečně informovali, že padla poslední klapka. O dva měsíce později nám Netflix v teaseru servíruje i první záběry. Byť jde jen o krátký klip, ve velice rychlém sledu ukazuje mnoho lokací, situací a akce, takže si můžeme shrnout, na co se vlastně těšit. 

Za prvé by se mělo výrazně zjednodušit vyprávění, u první řady kritizované jako zbytečně složité a matoucí. Paralelně totiž sledovalo osudy několika hlavních postav v různých časech i místech, aby je postupně svedlo dohromady. Netflix dokonce vydal vlastní graf, který vztah všech dějových linií vysvětloval. Nová série se má naproti tomu držet převážně lineárního vyprávění a zaměřit se na hlubší poznávání známých i nových postav.

Hlavní scenáristka seriálu Lauren S. Hissrich už loni v lednu řekla: „Dozvíte se mnohem více o Geraltovi. Zjistíte, odkud přišel a proč se stal osobou, kterou je v první sérii. Ciri se bude snažit najít novou rodinu a Yennefer vyrovnávat s následky bitvy u Soddenu. Aniž bychom příliš zabíhali do spoilerů, můžeme říct, že jedna z hlavních událostí první řady Zaklínače bude mít velký vliv na celý jeho fantazijní svět.

Přinejmenším totiž ovlivní děj značné části druhé série, v níž Geralt z Rivie vezme mladou princeznu Ciri na nejbezpečnější místo, co zná – svůj domov z dětství Kaer Morhen. Všude kolem zatím bude mezi králi Kontinentu, elfy, lidmi a démony probíhat válka o nadvládu. Možná vůbec největší boj se ale odehraje v nitru samotné Ciri, která začne objevovat svou vlastní tajemnou moc.

Pokud se nad rámec těchto informací nevydáme pátrat do knižních předloh Andrzeje Sapkowského, žádné další detaily o pokračování Zaklínače zatím neznáme. Díky zveřejněným fotkám a novému teaseru nicméně dostáváme lepší představu, jak to bude vypadat. Například Cavill na Instagramu ukázal Geraltovu novou, mohutnější zbroj, kdežto podle knih by ji měl spíš odlehčit. To poměrně jasně naznačuje, že v nových dílech bude čelit náročným protivníkům.

K lepší obraně se nejspíš rozhodne dovést i samotnou Ciri, která už nebude moci být jen bezbrannou, byť odhodlanou dívkou na útěku. Podle říjnových fotek magazínu Redanian Intelligence vymění šaty za taktičtější kalhoty a pořádné kožené boty. Oficiální teaser ji pak ukazuje při trénování s mečem. Z jejich úst přitom zaznívá věta o snaze pochopit, co se děje – pravděpodobně s ní samotnou.

Více bychom se mohli dovědět už příští měsíc, kdy od 9. července proběhne akce WitcherCon. Netflix ji na Twitteru oznámil ve spolupráci s polským studiem CD Projekt Red, jež stojí za úspěšnou herní trilogií Zaklínače. Dvoudenní akci oslavující populární fantasy půjde sledovat na Netflixu, YouTube nebo Twitchi. Nahlédnout by měla do pozadí tvorby her i seriálu, takže bychom zde mohli zjistit i něco nového o druhé řadě.

Její premiéra už měla být na spadnutí, natáčení ale provázelo hned několik problémů. Prvním byla pandemie, která na pár měsíců úplně zastavila veškerou hollywoodskou produkci. Střet s koronavirem si seriál odbyl hned v březnu, kdy WHO vyhlásila pandemický stav a na britském place Zaklínače se hned objevil případ nákazy. Následující přerušení natáčení se kvůli stavu ve Spojeném království protáhlo až do poloviny srpna.

Jak informoval magazín Deadline, podruhé několik případů nákazy produkci znovu zastavilo na počátku loňského listopadu. Jen o měsíc později se pak v deníku The Sun objevila zpráva, že se při natáčení akční scény zranil představitel titulní role Henry Cavill. Žel není tak neohrožený a mocný jako jeho postava. Naštěstí šlo podle všeho jen o natažení svalu v noze a zatímco herec odpočíval, zbytek štábu pracoval na scénách bez hlavního hrdiny.

Takřka žádný z těchto problémů se každopádně neobjevuje v oficiálním videu ze zákulisí, které bylo nedávno zveřejněno. Místo toho se zaměřuje na přiblížení rozsahu produkce zahrnující patnáct externích lokací (včetně času ve studiu), 89 herců a více než 1 200 členů štábu. Tím ale Zaklínač na Netflixu rozhodně nekončí, plánuje se totiž minisérie odehrávající se 1 200 let před érou Geralta z Rivie a animovaný spin-off s podtitulem Nightmare of the Wolf.

Přesné datum premiéry druhé řady Zaklínače zatím není známé, víme však, že se můžeme těšit na poslední čtvrtletí letošního roku. Stejně tak zůstává otázkou distribuční strategie. Už u první řady seriálu se široce diskutovalo, zda by jí neprospělo tradičnější vydávání jednoho dílu každý týden. Zaklínač se nicméně přesto zařadil k vůbec nejsledovanějším titulům Netflixu. Byť ho překonal Lupin i Bridgerton, není důvod čekat, že by letos titul neobhájil.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym