Švýcarský Sequent s českou stopou chystá nové hodinky. Dobíjí se pohybem ruky a na Kickstarteru už získaly 10 milionů

Filip HouskaFilip Houska

sequent

Foto: Sequent

Nové hodinky od švýcarského startupu Sequent

0Zobrazit komentáře

O švýcarském hodinkářském startupu Sequent jsme psali už předloni, kdy vyrukoval s minimalistickými hodinkami, jejichž design se inspiruje tradičními mechanickými modely a zároveň nabízí několik chytrých funkcí. Například postupné dobíjení baterie tím, jak hýbete rukou, nebo měření aktivity. Nyní tvůrci přichází s dalším modelem, který si vás může získat svou elegantní kombinaci klasiky a moderních technologií.

Představují novinku Sequent Elektron, nástupce předchozí generace SuperCharger², jež vychází z podobných designových linek, ale přidává pár drobností navrch. Stejně jako předchozí model i ten aktuální, na který se právě vybírají peníze na crowdfundingovém portálu Kickstarter, má hlavní devizu v „samodobíjení“. Opět u něj tak narazíme na mechanismus přetvářející kinetickou energii na elektřinu.

Díky tomu se vám tak teoreticky nemohou nikdy vybít, jelikož s každým pohybem ruky se baterie uvnitř hodinek částečně doplní. Na tomto systému, díky němuž mohou hodinky nepřetržitě fungovat a zajišťovat chytré funkce, pracoval švýcarský Sequent také v Česku, kde má jednu ze svých vývojových dílen a silné zastoupení. Ústřední postavou startupu je totiž Harry Guhl, který žije v Praze a vzkřísil legendární hodinářskou značku Czapek, za níž stojí český rodák František Čapek.

sequent-3

Foto: Sequent

Nový model Sequent Elektron v minimalistickém kabátku

U nového modelu Sequentu je ovšem samonabíjecí mechanismus vylepšen, aby generoval ještě více energie a zajistil tak rychlejší efektivnější dobíjení baterky. Nejde však o jedinou novinku, která má zájemce přilákat, aby Sequent Elektron na Kickstarteru podpořili. Zaujmout může i použití titanu coby materiálu pro výrobu šasi, jež má být „nejlehčí a nejodolnější, jaké kdy výrobce použil“.

I přes svůj elegantní vzhled, který neevokuje, že by šlo o ryze chytré hodinky, Sequent Elektron skrývá pár doplňkových prvků, které ho od „švýcarské konkurence“ odlišují. Například zahrnutí senzoru srdečního tepu pro měření okysličení krve, systému pro zaznamenávání sportovních aktivit a možnost hodinky spárovat s aplikací na telefonu. Nemělo by se však jednat o funkce, kvůli kterým byste novinku chtěli mít.

Nadcházející generace hodinek od Sequentu to hraje především na zpracování a vzhled, který je minimalistický, plochý a bez zbytečných rušivých prvků. Fanoušky vesmíru pak může zaujmout spolupráce s agenturou NASA, jejíž logo nahrazuje název startupu uprostřed ciferníku u elegantní bílé varianty. Klasická verze je naopak v temnějších barvách se svítícími ručičkami a indexy.

V případě zájmu si Sequent Elektron můžete předobjednat přímo na Kickstarteru, kde startup už nasbíral téměř 460 tisíc švýcarských franků (zhruba 10,7 milionu korun) a dalece přesáhl minimální cíl. Cena je na hranici 305 švýcarských franků, tedy přibližně sedmi tisíc korun, a Sequent věří, že díky novému modelu se podaří za letošní rok prodat dohromady přes 15 tisíc hodinek. Loni to byly „jen“ čtyři tisíce.

nasa-3

Foto: Sequent

Sequent Elektron v edici NASA

Diskuze (0)

Novinka

Anonym