Clint Eastwood naváže na Gran Torino a co říká fotka ze seriálu Pán prstenů. Je tu další CC Watch s filmovými a seriálovými tipy

Tomáš ChlebekTomáš Chlebek

ccwatch_19

Foto: Warner Bros./YouTube/Amazon Studios

Clint Eastwood v novém filmu a co říká fotka ze seriálu Pán prstenů

0Zobrazit komentáře

Páteční večer znamená nové vydání CC Watch, kde shrnujeme filmové a televizní novinky posledního týdne, upozorňujeme na zajímavé trailery a doporučujeme, na co se podívat. První srpnový týden se nesl hlavně ve jménu seriálového Pána prstenů, který má datum premiéry i novou fotografii. V newsletteru jsme se tedy blíže podívali na to, co nám vlastně první záběr říká. Hned poté nás zaujal trailer na nový film 91letého Clinta Eastwooda naznačující myšlenkové navázání na mistrovské Gran Torino.

Pozornosti se dočkala také nová upoutávka na zběsilého Venoma: Přichází Carnage nebo blížící se poslední řada španělského hitu Papírový dům. Nakonec tradičně nechybí ani doporučení, na co se podívat. Zmiňujeme zde například úchvatnou, ale téměř neznámou dokumentární sérii o životě těch nejmenších zvířat nebo špionážní seriál odehrávající se uprostřed izraelsko-palestinského konfliktu od tvůrců, kteří v daném prostředí dlouho aktivně působili.

Aby vám naše shrnutí a doporučení propříště neuniklo, můžete se k odběru newsletteru CC Watch přihlásit zde.

***

Co hýbe světem filmu a televize

Co nám říká první obrázek ze seriálu Pán prstenů: Zaprvé nám říká, že jeho estetika bude nejspíš poměrně blízko filmové trilogii od Petera Jacksona, zadruhé ukazuje obrovský rozpočet a láká na velkolepou podívanou. A také nám dává zajímavou indicii k ději. Jak už jsme totiž vysvětlili v samostatném článku, s nejvyšší pravděpodobností vyobrazuje místo v zemi Valinor. To je poměrně nečekané, historie Valinoru se totiž odehrává v prvním věku Tolkienových příběhů, zatímco seriál Amazonu se má odehrávat spíš ve druhé, tedy o tisíce let později. Bližší rozbor zde.

Pokračování Mare z Easttownu vypadá nadějně: Ačkoliv se mělo skutečně jednat o minisérii a tvůrci chtěli nejdříve jakoukoliv možnost druhé řady kategoricky odmítnout, úspěch je těžké ignorovat. Kate Winslet už dříve řekla, že se jí po postavě Mare stýská a teď v rozhovoru pro Entertainment Weekly dala fanouškům další naději. Tvůrce Mare z Easttownu Brad Ingelsby prý už má několik zajímavých nápadů, kterým směrem by se pokračování mohlo vydat. „Uvidíme, co z toho bude,“ dodala Winslet.

Na co jsme zvědaví

Clint Eastwood je živoucí filmový klenot, který nepřestává zářit ani v 91 letech. Soudě podle traileru na jeho nový snímek Cry Macho se možná opravdu máme na co těšit, rychle se v něm totiž objeví jasné podobnosti s mistrovským dramatem Gran Torino. Také novinka se zaměřuje na vztah starého, poněkud opuštěného muže, který se musí sblížit s mladíkem ze zcela jiného světa.

Vzhledem k jeho zkušenostem můžeme očekávat, že témata migrace, střetu generací nebo hledání naděje na budoucnost uvidíme zpracovaná silným a nepatetickým způsobem.

Další zprávy, tipy na novinky a trailery, na něž jsme zvědaví, výběr zajímavých filmů i seriálů, které stojí za vidění, či osobní tip osobnosti českého byznysu najdete v kompletním, už devatenáctém vydání newsletteru CC Watch.

Pokračování nového newsletteru CC Watch si můžete přečíst zde.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym