V Gastru - Byznys

Gastronomie není jen o jídle a pití, ale také o byznysu, investicích, zajímavých lidech, prostředí kolem nás i o budoucnosti stravování. Chceme inspirovat a ukázat, co v Česku i jinde vzniká a kam se bude celé odvětví v dalších letech ubírat.

Zapojte se
spoluzakladatel Lokloku Michal Ďuriník

Zkrocená kombucha. Těší mě, když vím, že náš nápoj lidem skutečně pomáhá, říká zakladatel Lokloku

Loklok začal jako malá manufaktura v Brně, dnes vyprodukuje až 75 tisíc…

cofeespot-1

Spojení oblíbených moravských značek. Čokoládovna Janek koupila pražírnu Coffeespot

Zakladatel pražírny Coffeespot se rozhodl svůj podnik prodat dobrému kamarádovi. Dal mu přednost před Kofolou.

narodni-38-reg

Bistro, pohodová kavárna a večerka jinak. Mladý podnikatel obrací vietnamské podniky naruby

Huy DoQuang provozuje v Praze tři podniky, zabrousil také do cateringu a z rodinného bistra se chystá vytvořit řetězec restaurací.

filip-teply-uvod

Do Brna putují gastronomičtí Oscaři. Má je čokoládovna Ajala, která vyrábí po vzoru indiánů

Filip Teplý se při tvorbě čokolády inspiroval u amerických Mayů. Boduje s ní nejen u zákazníků, ale i na prestižních mezinárodních soutěžích.

David PetříkRozhovor

Konec obědů za 140 korun. Gastronomie je chycená v síti, říká spolumajitel skupiny Together

Sehnat a zaplatit personál je čím dál těžší. A podle Davida Petříka je pravděpodobné, že za luxusní večeři časem dáme tolik jako v Dánsku.

choice-qr-foto-boxed

Český startup Choice digitalizuje přes 7 tisíc restaurací v 25 zemích. Nyní nabírá desítky milionů

Mezi klienty startupu patří podniky Modrý zub, Fruitisimo i některé hotely Hilton a Marriott. S investicí chce naplno expandovat.

depositphotos_440011860_xl-minStory

Otvíral čtyři pobočky denně, pak podvedl investory. Teď ‚čínský Starbucks‘ opět drtí konkurenci

Luckin Coffee je čínskou kávovou jedničkou, překonal i Starbucks. I přesto, že před dvěma roky byl vyhozen z americké burzy a málem nepřežil.

Filip Sajler

Obědy už jen bez masa. Navštívili jsme první veganskou kantýnu v Evropě, kterou otevřel Filip Sajler

Síť restaurací Perfect Canteen naskočila na veganský trend. Rostlinné hodování si jako první užívají zaměstnanci Komerční banky ve Stodůlkách.

Kamil Demuth

Život startupisty je jedna velká krize, říká šéf Scuku. V té současné sází na rozvoz po Praze

Strategie Scuku se od komunitních nákupů změnila. Jeho šéf Kamil Demuth odhaluje nástrahy i příležitosti, jež online farmářské tržiště čekají.

Burger King meat option

Dáte si normální, nebo masový? Burger King bude v Rakousku přednostně nabízet rostlinná jídla

Experiment rakouského Burger Kingu otevírá novou kapitolu v rychlém občerstvení. Masové varianty oblíbených jídel tady totiž přestaly hrát prim.

Global Wines & Spirits

Nové poměry na trhu s alkoholem. Miliardář Šimáně prodal Němcům svůj podíl v Global Wines & Spirits

Většinovým akcionářem Global Wines & Spirits je od 1. července německý holding Hawesko. Svůj podíl mu prodala společnost Unimex.

Horešovský

Pražský Vinograf pokračuje v expanzi. Oblíbený vinný bar nově zamířil do Ostravy

Skupina vinných barů Vinograf expanduje do Ostravy. V blízkosti food marketu Černý kůň otevřela v pořadí svou čtvrtou pobočku.