V Gastru - Technologie

Gastronomie není jen o jídle a pití, ale také o byznysu, investicích, zajímavých lidech, prostředí kolem nás i o budoucnosti stravování. Chceme inspirovat a ukázat, co v Česku i jinde vzniká a kam se bude celé odvětví v dalších letech ubírat.

Zapojte se
roman-laus-boxed-min

Plnohodnotné vepřové z laboratoře. Startup z Brna kultivuje maso, uspěl mezi 300 globálními konkurenty

Brněnské Mewery získalo miliony na výzkum, pomocí kterého chce kultivovat buňky, aby…

lukas-kovac0

Pivo hned, platba až dlouho po kocovině. Qerko se dostalo do dalších stovek hospod a spojuje se s odloženou platbou Mallpay

Možná si jich ani nevšimnete, obvykle se totiž poměrně nenápadně krčí v jednom z rohů stolů v restauracích. Destičky s QR kódy a nápisem…

doubleshot-kapsle1

Doubleshot představil kapsle s výběrovou kávou. Kapsle nemusí chutnat špatně, ale záleží, čím se plní, říká baristka

„Káva z kapsle? Tak to jen přes mou mrtvolu.“ Tak by se dal vyjádřit věčný souboj odpůrců čehokoliv jiného, než jsou čerstvě namletá kávová…

zichovec_chleba

Z chleba pivo a pak zase chléb. Restaurace Eska a pivovar Zichovec roztočily cirkulární spolupráci

Ne nadarmo se říká, že pivo je tekutý chléb. Povýšit toto slovní spojení na novou úroveň se podařilo pivovaru Zichovec ve spolupráci s pražskou…

igs2

Budoucnost zemědělství není na polích. Skotská firma získala na své vertikální farmy přes miliardu korun

Zapomeňte na širé lány s obilím a nekonečné bramborové brázdy. Budoucnost zemědělství se ukrývá v plechových halách, ve kterých se rostliny koupou ve speciálním…

ikea-sedlina-kavova

Sladká tečka z lógru. IKEA začala s Biopekárnou Zemanka vyrábět sušenky z kávové sedliny

Když si děláme espresso v kávovaru, padá nám do zásobníku. Při přípravě překapávané kávy přes dripper se nám usazuje na filtru. A když dostaneme…