V Gastru - Technologie
Gastronomie není jen o jídle a pití, ale také o byznysu, investicích, zajímavých lidech, prostředí kolem nás i o budoucnosti stravování. Chceme inspirovat a ukázat, co v Česku i jinde vzniká a kam se bude celé odvětví v dalších letech ubírat.

Plnohodnotné vepřové z laboratoře. Startup z Brna kultivuje maso, uspěl mezi 300 globálními konkurenty
Brněnské Mewery získalo miliony na výzkum, pomocí kterého chce kultivovat buňky, aby…

Pivo hned, platba až dlouho po kocovině. Qerko se dostalo do dalších stovek hospod a spojuje se s odloženou platbou Mallpay
Možná si jich ani nevšimnete, obvykle se totiž poměrně nenápadně krčí v jednom z rohů stolů v restauracích. Destičky s QR kódy a nápisem…

Doubleshot představil kapsle s výběrovou kávou. Kapsle nemusí chutnat špatně, ale záleží, čím se plní, říká baristka
„Káva z kapsle? Tak to jen přes mou mrtvolu.“ Tak by se dal vyjádřit věčný souboj odpůrců čehokoliv jiného, než jsou čerstvě namletá kávová…

Z chleba pivo a pak zase chléb. Restaurace Eska a pivovar Zichovec roztočily cirkulární spolupráci
Ne nadarmo se říká, že pivo je tekutý chléb. Povýšit toto slovní spojení na novou úroveň se podařilo pivovaru Zichovec ve spolupráci s pražskou…

Budoucnost zemědělství není na polích. Skotská firma získala na své vertikální farmy přes miliardu korun
Zapomeňte na širé lány s obilím a nekonečné bramborové brázdy. Budoucnost zemědělství se ukrývá v plechových halách, ve kterých se rostliny koupou ve speciálním…

Sladká tečka z lógru. IKEA začala s Biopekárnou Zemanka vyrábět sušenky z kávové sedliny
Když si děláme espresso v kávovaru, padá nám do zásobníku. Při přípravě překapávané kávy přes dripper se nám usazuje na filtru. A když dostaneme…