Pomohl Čechům objevit hummus i kimčchi. Teď se chce s fermentovanými potravinami ukázat v Evropě
Štěpán Hodač narazil na hummus během dovolené a rovnou z něj dostal běhavku. Zachutnal mu ale natolik, že na něm postavil byznys.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Gastronomie není jen o jídle a pití, ale také o byznysu, investicích, zajímavých lidech, prostředí kolem nás i o budoucnosti stravování. Chceme inspirovat a ukázat, co v Česku i jinde vzniká a kam se bude celé odvětví v dalších letech ubírat.
ByznysNepřehlédněteStartupyStoryV Gastru
Štěpán Hodač narazil na hummus během dovolené a rovnou z něj dostal běhavku. Zachutnal mu ale natolik, že na něm postavil byznys.
ByznysNepřehlédněteUdržitelnostV Gastru
Do zálohovaného skla začne Kofola stáčet mimo svého stejnojmenného nápoje také Vineu a Rajec. Nápoje ve skle budou zatím dostupné v Tescu a na Rohlíku.
Bar Liquid Office je pokračovatelem podniku Cash Only, jehož zavření oplakali nejen jeho majitelé, ale také mnozí baroví nadšenci.
Jakub Novák snil o bistru tak dlouho, až bylo nutné sen realizovat. Vyhrála totiž touha dokázat, že sendvič je víc než rychlá svačina.
Kam na drink a dobré jídlo tentokrát?
Startup naučil lidi odcházet z restaurací bez toho, aby vyndali peněženku. Model plateb přes QR kód se líbí podnikům i zákazníkům.
ByznysNepřehlédněteRozhovorStartupyV Gastru
Jeden z partnerů Mitonu hovoří o tom, jak investiční cirkus ze severu Čech funguje a proč větří příležitost v gastronomii.
„Gin s vyváženou chutí čokolády, kandovaného ovoce, čerstvé borovice, jasmínu a růže,“ ocenili porotci prestižní soutěže.
Příprava hamburgeru v podání robokuchaře by měla zabrat jen několik minut.
Základem nabídky obchodu jsou ryby z Islandu, k nimž se mladý podnikatel dostal úplnou náhodou. Oslovil ho ale ekologický způsob tamního rybolovu.
NepřehlédněteUdržitelnostV Gastru
Meteostanice, čidla a planetární počítač pomohou zachovat v Česku kvalitu chmele. Úrodu ohrožuje změna klimatu a výkyvy počasí.
NepřehlédněteUdržitelnostV Gastru
Budvar přinesl pivní základ vycházející z receptury svého nealko piva, Mattoni zajistila mix chutí. Roli hraje i udržitelnost.
Symbiotická kultura bakterií a kvasinek zvaná kombucha nabírá na růstu. Tržby Magu jen za březen vystoupaly skoro na třetinu těch za celý loňský rok.
Jiří Vosýnek chce přimět Čechy jíst víc rostlinné stravy a žít udržitelně. Loni svůj podnik ale zrovna udržitelným způsobem nevedl.
NepřehlédněteNewsletterV Gastru
Kam na drink a dobré jídlo tentokrát?
Načítám vyhledávání...