Burgery, sklo a levandule. V rodinné restauraci v Jablonci nad Nisou propojili gastronomii s řemeslem

Blíží se konec listopadu, který si můžete zpestřit čerstvým nášupem kvalitních gastronomických novinek v podobě newsletteru Deli.

q-burger-nahled

Foto: Q Burger Bar

V Q Burger Baru na severu Čech spojili tradiční řemeslo s gastronomií

0Zobrazit komentáře

Nejspíš nechcete slyšet, že do Vánoc zbývá už jen něco málo přes měsíc. Asi byste se raději dozvěděli, čím dobrým se v listopadu zahřát a obalit si nervy před nastávajícím předsvátečním shonem. Možností je spousta. Začít můžete výletem za gastronomií na sever Čech, potěší vás ale také skvělé koktejly. A když budete chtít skutečně zvolnit, vězte, že nejlepší je vydat se do Říčan.

Každé dva týdny vám ukážeme tipy na zajímavé restaurace, bary i kavárny.

Newsletter Deli | Poslední vydání

Q-Burger Bar

Aleš Kuncl se svou ženou Danielou a přáteli Alenou a Lukášem Havlíkovými před téměř dekádou otevřeli dnes už vyhlášený jablonecký podnik zaměřený především na burgery, loni svůj záběr rozšířili ještě na pralinkovou manufakturu. A protože jim dává smysl propojování jednotlivých konceptů stejně jako tradice severu Čech, rozhodli se, že se spojí s lokálními sklárnami, pivovarem a nedalekou levandulovou farmou.

„Máme rádi Jablonec a Křišťálové údolí. Ceníme si poctivého řemesla i toho, kde žijeme. Odkaz na tradice je pro nás všechny moc důležitý a chceme, aby to tak vnímaly i další generace. Jdeme do toho, podpoříme region a věříme, že inspirujeme další,“ říká Lukáš Havlík.

q-burger-3

Foto: Q Burger Bar

Oblíbený podnik provozují manželé Kunclovi a Havlíkovi

Společným úsilím tak vznikly unikátní sklenice na pivo ze sklárny Jiřího Pačinka z Kunratic u Cvikova a Sklárny Jílek z Kamenického Šenova a světlý ležák plzeňského typu z pivovaru Volt s názvem Q12. Právě pivo mohou návštěvníci Q Burger baru ochutnat v originálních českých sklenicích s monogramem.

Posledním přírůstkem je domácí limonáda z borůvek, protože ty k Jizerským horám neodmyslitelně patří, a levandule od Adély Heindorferové, která ji ekologicky pěstuje na svých polích v Raspenavě. I tu si tady dáte v ručně vyráběné sklenici. „Vždycky jsme hledali způsoby, jak inovovat a zároveň si udržet naši českou duši. Jak propojit to, co máme rádi, s tím, co je lokální a tradiční. A myslíme, že jsme to konečně našli,“ uzavírá Aleš Kuncl.

Další gastronomické novinky najdete v novém vydání newsletteru Deli.