StartupYard opouští TechSquare a stěhuje se do nedalekého Node5

10273193_573686352729499_2271170180689565621_o
0Zobrazit komentáře

Včera jsme vás na našem Facebooku informovali o tom, že se něco zajímavého děje na trase StartupYard -> Node5. A jak už se pomalu stává tradicí, měli jsme pravdu. Akcelerátor StartupYard, který byl po roky nedílnou součástí smíchovského TechSquare, se totiž stěhuje do nedalekého a vlastně i konkurenčního Node5. V rámci této překvapivé změny připraví obě firmy v nadcházejícím roce řadu prakticky zaměřených akcí a workshopů, které budou přístupné veřejně všem podnikatelům a ne pouze účastníkům tříměsíčního aceleleračního programu.

546dcb30007791473bf3c1e1

Celé se to odstartuje 4. prosince v Node5 akcí “Accelerator Open House”, kde podnikatelé, programátoři, investoři a mentoři budou diskutovat o praktické pomoci místní technologické komunitě, s tím, že zakladatel Node5 Lukáš Hudeček, bere stěhování StartupYardu do Node5 v podstatě jako “jakýsi návrat domů”, jelikož patří mezi původní zakladatele akcelerátoru.

Akce se zúčastní celý panel mentorů StartupYardu, včetně Ondřeje Bartoše, člena představenstva StartupYardu a partnera Credo Ventures, nebo Petra Ocáska, zakladatele StartupYardu a AngelCam, připraven odpovídat na otázky zájemců o přihlášení do nejbližšího kola akcelerátoru.

“Otevíráme se. Pražská a středoevropská komunita technologických podnikatelů bude mít nyní díky tomuto partnerství příležitost využívat mnohem více zdrojů a znalostí StartupYardu,” dodává ředitel Startup Yardu Cedric Maloux.

Takže: 4. prosince od 18:30 v Node5 na adrese: Radlická 50, Praha 5. Registrace zdarma zde.

Natalíři.cz Pavla Matouška: Cílem je do roka obrat 100 milionů Kč

nataliri5
0Zobrazit komentáře

Včera jsme vás informovali o spuštění food delivery služby Natalíři.cz, za kterou stojí Pavel Matoušek (dříve AAA Poptávka) a Lucie Pechová (spoluzakladatelka Modniguru.cz).

,,Nataliri.cz vychází z konceptu zahraničních projektů jako Blue Apron, Plated nebo Hello Fresh. Ty jsou například ve Velké Británii a USA masivně využívané a velmi profitující. Lidé milují jídlo a rádi si vaří, ale času mají bohužel čím dál méně. Proto jsme se rozhodli jim to splnit v pohodlí jejich domova naší donáškou surovin. Jsme přesvědčeni, že nám model zahraničních start-upů přinese podobný ziskový efekt i na našem trhu,“ říka o projektu Pavel Matoušek.

Novinka se zaměřuje na rozvoz přesně odměřených surovin na zvolený počet porcí spolu s detailně popsaným receptem. Každý týden svým zákazníkům nabídne 6 nových receptů ve dvou variantách Apetit a Gurmán. Recepty jsou sestaveny Patrikem Bečvářem, šéfkuchařem restaurace Zlatá Praha z hotelu InterContinental Prague, Kuchařem roku 2013/2014, o kterém se veřejně vyjadřuje Zdeněk Pohlreich jako o svém nástupci, dodává Lucie Pechová

10687072_354618098050588_8853274447878815760_n

Přečtěte si takéPavel Matoušek spouští food delivery službu Natalíři.czPavel Matoušek spouští food delivery službu Natalíři.cz

Služba už je tedy v plném proudu, každopádně co je zajímavé, je plánovaný obrat, který by tato dvojice do jednoho roku ráda dostala na 100 milionů Kč/rok. Co myslíte, podaří se, respektive je u nás pro něco takového vůbec tak velký trh?