Konica Minolta kupuje za stovky milionů korun českou společnost

Screen Shot 2015-07-02 at 22.50.27
0Zobrazit komentáře

Jedna z nejstarších japonských technologických společností Konica Minolta, která vznikla spojením dvou entit Konica a Minolta v roce 2003, se rozhodla nakupovat i v České republice. Za vyšší stovky milionů korun si pořídila českou společnost WEBCOM, která patří ke špičkám v tvorbě CRM/ERP informačních systémů na bázi Microsoft Dynamics v ČR.

Přesnější informace o ceně a průběhu transakce žádná ze stran nechtěla komentovat – uzavřena by ale měla být finálně koncem tohoto měsíce. Cílem spojení těchto dvou firem je větší globální zásah a rozšíření služeb o tiskové a další navazující IT služby, informuje tisková zpráva.

iph

Přečtěte si takéČeský trh s RTB reklamou roste o více než 100% ročně. Letos dosáhne 135 milionů KčČeský trh s RTB reklamou roste o více než 100% ročně. Letos dosáhne 135 milionů Kč

WEBCOM funguje již od roku 1998 a za minulý rok dosáhl obratu 350 milionů korun. Udržuje přes 140 zaměstnaců a je jedním z největších partnerů Microsoftu v ČR. Konica Minolta informovala, že nehodlá jakkoliv vstupovat do firemní struktury a zachová stávající fungování i klíčové zaměstnance na vedoucích pozicích.

Společnost by měla vstoupit především na další trhy ve střední a východní Evropě. Naopak Konica Minolta minulý rok v ČR ukončila se ziskem 84 milionů korun při obratu 1,6 miliardy a absolutně ovládá produkční tisk.

Screen Shot 2015-07-02 at 22.45.52

Diskuze (0)

Novinka

Anonym