Gastronomie

burger-king-sterboholy

To, že Burger King má méně restaurací než McDonald’s nebo KFC, je výhoda. Nekonkurují si, říká manažer

„Poptávka po kuřecím mase vzrostla opravdu enormně,“ popisuje Jiří Petrovič. A dotkla…

zrno-zrnko

Prodali úspěšnou jazykovku a založili pekárnu. V Zrno Zrnko upečou přes tisíc bochníků chleba denně

Jakub Štefeček a Ondřej Kuchař zvažovali po prodeji jazykové školy investovat do nějakého startupu. Místo toho se ale rozhodli rozjet vlastní pekárnu.

filip-sajler

Vývar je základ. Sajler ho zvládne až 3 miliony litrů za rok a pomohl mu i k chytré kantýně v lednici

V Hopi Holdignu připraví miliony balených jídel ročně. A přišli na to, jak je dostat k co nejvíce lidem: v lednicích, jež umí nahradit…

fuze-nahled

V Masaryčce otevřela nevšední restaurace s pivovarem. Zve na uzené pivo či maso z hliněných pecí

Nový podnik, jehož součástí je i malý pivovar, se rozprostírá na třech patrech a 1 400 metrech čtverečních. A až se otevře zahrádka, usadí…

400 hejlik

Vychází snídaňová bible Lukáše Hejlíka. Aby mohla vzniknout, při putování zemí snídal i třikrát denně

Lukáš Hejlík za posledních sedm měsíců snědl 84 vajec Benedikt a 62 omelet napříč celým Českem. Pracoval totiž na knize pro milovníky snídaní.

proud-nahled

V Prazdroji uvařili méně hořký ležák s nižším obsahem alkoholu. Chtějí jít naproti chutím mladých dospělých

Mladí dospělí vyhledávají spíše nápoje s nižším obsahem alkoholu. V pivovaru Proud se tak rozhodli jít jim naproti a uvařili ležák na míru jejim…

holka

Naproti Štvanické lávce zakotvila nová Holka. Vyrazit za ní můžete na skvělé jídlo i tankové Dalešice

Po dvou týdnech je tady čerstvé vydání newsletteru Deli, ve kterém tentokrát našly místo především brunchové novinky a také jedna Holka v Karlíně.

rostlinna-mleka

Mléko, nebo nemléko? Rostlinné alternativy jsou i dvakrát dražší. Trend mohou změnit stát i obchodníci

Počet lidí omezujících konzumaci masa v Česku stoupá, růst však brzdí vyšší ceny rostlinných alternativ. Nemá na ně vliv přitom jen poptávka zákazníků.

KFC

Že jde McDonald’s do kuřat? To my hovězí neplánujeme, kuřecí je trendy, říká šéfka českého KFC

„Nedivím se, že i jiní jdou tímhle směrem, kuřecí je u nás nejoblíbenější. A ukazuje se, že to, co děláme, je trendy,“ říká Ivana…

aureole-nahled

Oblíbená pražská restaurace Aureole skončila. Není jisté, jestli ji v City Tower nahradí nový podnik

Do nejvyšší části City Tower se už za dobrým jídlem nevydáte. Majiteli Aureole skončila nájemní smlouva a rozhodl se, že již v provozu nebude…

sanjiv-suri-nahledRozhovor

Zátiší otevřelo svůj první fast food. Rychlý fine dining je budoucnost gastronomie, říká Sanjiv Suri

Zakladatel Zátiší Group nechce ustrnout, ale neustále inovovat. V rozhovoru říká, že se inspiruje mimo jiné i tím, jak funguje McDonald's.

zemeprojekt

Pravidelně dodávají na stůl ty největší dobroty. Tak jsme si se Ze Mě projektem vyzkoušeli upéct koláče

To, co uvaří a upečou, je zpravidla to nejlepší, co kdy člověk jedl. My jsme se od Ze Mě projektu naučili dělat vánočku, koláče…