Online pokerová herna Bwin.party prodána za neuvěřitelných 1,4 miliardy dolarů

bwin
0Zobrazit komentáře

Po tom, co uspělo v online i offline pokeru, nespočet amatérských hráčů v milionových vyhrách, se rozmohl boom, ze kterého těží právě především online herny. Jsou jich pouze nižší desítky a mezi těmi největšími soupeří prakticky jen 3 hráči. Jeden z nich, konkrétně Bwin.party, podlehl a putuje do rukou společnosti 888 Holdings, která provozuje hernu 888poker.

Celá akvizice proběhla v částce 1,4 miliardy dolarů, v přepočtu asi 34,9 miliard korun. O dvě herny, Bwin a Partypoker, soupeřila ještě společnost GVC, která sice nabídla vyšší sumu, ale nesplnila představu o ideální integraci do jedné z největších platforem na trhu. Transakce proběhne z části v hotovosti a z části ve formě akcií, informuje Reuters.

igor-rattaj

Přečtěte si takéSlovenský miliardář Igor Rattaj získal 90 procent fotobanky ProfimediaSlovenský miliardář Igor Rattaj získal 90 procent fotobanky Profimedia

Největší hernou na světě prozatím zůstává Pokerstars, která díky mediální masáži, přiblížila poker běžným lidem. Ti si ho kdykoliv mohou zkusit zdarma nebo s jakoukoliv velikostí vkladu. Pokerstars se relativně nedávno propojila s Full Tilt Poker, který se díky skandálům s praním peněz dostal do platební neschopnosti a několik hráčů i členů vedení bylo zatčeno.

Nyní Pokerstars a další servery patří pod skupinu Amaya, která je získala za 4,9 miliardy v roce 2014 a která ovládá více než 50% trhu s online pokerem. U nás je prozatím vstup legálního hráče na poli takových heren celkem nereálný, díky regulacím. Ty by to dokonce mohly dostat do takového stádia, že si tu poker „legálně“ nezahrajeme vůbec. Stejně jako třeba v USA. Problémem je pro regulátory především nejasné pozadí heren a danění výher.

Foto: Presskit + Placeit

Diskuze (0)

Novinka

Anonym