Nadějný startup získal na investicích 35 milionů dolarů. Nyní propouští a hlásí konec

everythingme3
0Zobrazit komentáře

Slibný izraelský startup, který vznikl v roce 2010 a který nabízí unikátní launcher pro Android, právě propustil všech svých 36 zaměstnanců a chystá se na konec, protože prý nebyl schopen nastavit byznys model tak, aby byl profitabilní. I když Everything.me zbyla určitá část z 35,3 milionů dolarů získaných od investorů, rozhodli se dál ve vývoji nepokračovat.

Zároveň se v posledních měsících startup potýkal s problémy, kdy jeden z jejich updatů, který vyžadoval administrátorská práva, nabízel možnost pokročilého nastavení a ovládání zamykací obrazovky, což bylo díky jeho povaze uživateli považováno jako malware a nepříjemná funkce. Na vlastním blogu tak tvůrci vydali prohlášení, včetně návodu, jak launcher z mobilu odinstalovat.

hotmusic-cover

Přečtěte si takéČeši vytvořili aplikaci, která chce konkurovat zavedeným hudebním službámČeši vytvořili aplikaci, která chce konkurovat zavedeným hudebním službám

Přitom se obecně nejednalo o něco, co by si získalo slávu přes noc a hned umřelo na nedostatečnou invenci. Po dlouhé roky vyvíjeli autoři nástroj, který dokázal telefon s Androidem přeměnit na inteligentní mašinku, nabízející tvorbu chytrých složek, zkratek a pravidel, které usnadnily spouštění aplikací a vyhledávání mezi nimi.

Například po zadání „M“ do vyhledávacího pole se zobrazila nejvyužívanější aplikace pod písmenem M, která slouží pro psaní zpráv a zároveň rychlá možnost na vytočení hovoru pro hovor s mámou. Že nešlo o žádný propadák potvrzuje fakt, že si aplikaci stáhlo přes 15 milionů uživatelů a její popularita strmě rostla.

everythingmelanding

Jednoduchá landing page ke stažení aplikace

Investoři, mezi kterými se objevila například Mozilla nebo Telefónica Ventures, pravděpodobně ze své investované částky uvidí zpět jen nižší procento. To ovlivní pravděpodobně už jen to, až se finálně rozhodne, kolik peněz zbylo, případně prodej celého byznysu do nových rukou. O kompletním uzavření a smazání z Google Play totiž nepadla ani zmínka, informoval Tech.eu.

Celá situace každopádně svědčí o tom, že chyba nemusí být vždy jen v produktu jako takovém a zájmu o něj. Ale především v zakladatelích a jejich neschopnosti myslet dopředu.

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym