Kosik.cz rozšiřuje sortiment o čerstvá hotová jídla, začíná s rozvozem sushi

Filip HouskaFilip Houska

kosik22
0Zobrazit komentáře

Český potravinový e-shop Kosik.cz, který spadá pod křídla Mall Group investiční skupiny Rockaway, začíná testovat rozvoz hotových pokrmů. Jako první do nabídky zařazuje sushi a slibuje, že pokud se koncept osvědčí, sortiment hotových jídel v co nejbližší době rozšíří.

Pro nabídku sushi, konkrétně sedmi sestavených sushiboxů, které si lze vybrat i ve vegetariánské a veganské variantě, využívá Kosik.cz japonskou restauraci Wasabi Sushi. Ta má sushi připravovat vždy v den, kdy si pokrm zákazník skutečně objedná, čímž chce docílit maximální čerstvosti.

loopx

Přečtěte si takéKryptostartup LoopX, který vybral za pomocí ICO přes 4 miliony dolarů, zmizel i s penězi investorůKryptostartup LoopX, který vybral za pomocí ICO přes 4 miliony dolarů, zmizel i s penězi investorů

Jedním z nejoblíbenějších japonských pokrmů to však končit nemá – v případě vyššího zájmu zákazníků by měl Kosik.cz rozšířit sortiment o hotová jídla vhodná pro snídaně či svačiny. Ostatně jak komentuje tuto iniciativu CEO Jakub Šulta:

„Zařazením čerstvého sushi do nabídky testujeme možnosti segmentu čerstvých hotovek – tedy jídel, která doručíme takřka ihned po vyrobení. Naše logistika a kontrola kvality je na tak vysoké úrovni, že by byla škoda toho nevyužít. Čerstvá jídla dokážeme sezonně obměňovat a přizpůsobovat požadavkům zákazníků, rádi bychom takto například zprostředkovávali nejen aktuální gastronomické trendy, ale prodávali i běžné domácí chuťovky.“

89519E15-4724-47B9-BAC4-66709954C6AE

Co na to konkurence?

Online supermarket iTesco čerstvá hotová jídla zatím nenabízí, nicméně v sortimentu lze najít klasické mražené polotovary. Na druhou stranu Rohlik.cz, za kterým stojí internetový podnikatel Tomáš Čupr, rozvoz „hotovek“ včetně sushiboxů také nabízí, a to od stejného dodavatele – Wasabi Sushi.

877B8B11-3AE2-4AA0-A483-DFA1AE258508

Diskuze (0)

Novinka

Anonym