Tvůrci české hry Arma 3 vybrali díky novému datadisku přes 3,5 milionu korun na charitu

arma3

Foto: Bohemia Interactive

Vojenský simulátor Arma 3 od českého studia Bohemia Interactive

0Zobrazit komentáře

Jedno z nejznámějších herních studií v Česku Bohemia Interative, které vzniklo před téměř 20 lety v rukou bratrů Španělových, nasbíralo během své historie řadu úspěchů. Jejich první větší hra Operation Flashpoint: Cold War Crisis vydaná v roce 2001 prodala za pouhé 3 měsíce více než 500 tisíc kusů, studio vyhrálo nespočet cen a stojí také za dnes jednou z nejpropracovanějších sérií válečných her Arma, kterou využívá pro trénink vojáků i americká armáda.

Právě Arma pokračuje od roku 2013 svým třetím dílem, ke kterému vyšlo i několik dalších dodatků do hry. Tím posledním je datadisk s názvem Laws of War, z jehož prodejů se zavázalo studio darovat polovinu příjmů na charitativní účely, konkrétně Mezinárodnímu výboru Červeného kříže. Bohemia Interactive takto vybralo úctyhodných 176 667 dolarů, tedy více než 3,6 milionu korun.

photoshop

Přečtěte si takéAdobe vyrostlo za rok o téměř 100 % své hodnoty na více než 110 miliard dolarůAdobe vyrostlo za rok o téměř 100 % své hodnoty na více než 110 miliard dolarů

Informuje o tom přímo studio na svém blogu. Laws of War do hry přidává nové zbraně, útočné helikoptéry, tanky i vojáky. A i přesto, že Arma 3 slouží z části jako simulátor a „láká“ tak zájemce do armády, tvůrci jsou si vědomi faktu, že i když se řeší mnoho světových konfliktů válkou, běžní civilisté by tím měli být zasaženi co nejméně, a právě s tím pomáhá výbor Červeného kříže, pro který byly prostředky vybrány.

arma3x

V souvislosti s vývojem hry se vývojáři z Bohemia Interactive dostali také do nemalých problémů. V roce 2012 dva členové týmu, konkrétně Martin Pezlar a Ivan Buchta, cestovali do Řecka, kde měli být na dovolené a přitom fotografovat okolí vojenských základen v souvislosti s chystanou hrou. To se nelíbilo řecké vládě, která to brala jako ohrožení veřejné bezpečnosti, za které by dvojici hrozilo až 20 let vězení.

Tehdy strávil Buchta s Pezlarem celkem 129 dní ve věznici do doby, než se případ vyřešil a obvinění bylo staženo. Vyřešit celou situaci pomáhal i někdejší prezident Václav Klaus, který přímo komunikoval s prezidentem Řecka o udělení výjímky.

interactive-105144499101331

Tým Bohemia Interactive

Novinky na obzoru

Kromě skvělého úspěchu, ze kterého tvůrci ukrojili část pro charitativní účely, chystá studio také několik novinek. Tou hlavní je oficiální vydání hry DayZ, která je zasazena do postapokalyptického světa plného zombie, ve kterém se hráč musí naučit, jak přežít. A dále pak kreslená adventura Ylands, která je ve své prvotní verzi již nyní k dispozici na platformě Steam.

dayz

Ukázka z chystaného titulu DayZ

Foto: Bohemia Interactive

Diskuze (0)

Novinka

Anonym