Zakladatelka Czechitas Dita Přikrylová nastupuje do Avastu. Bude řešit diverzitu a komunitní iniciativy

Peter BrejčákPeter Brejčák

dita-prikrylova

Foto: Czechitas

Zakladatelka Czechitas Dita Přikrylová bude nově působit také v Avastu

0Zobrazit komentáře

Před šesti lety skončila Dita Přikrylová ve své práci datové analytičky a rozhodla se svůj čas věnovat bohulibějšímu projektu – neziskové organizaci Czechitas původně zaměřené na vzdělávání žen v oblasti IT, která v průběhu let rozšířila svůj záběr také o výuku dětí a ve svém kolektivu se a priori nebrání ani mužům.

Od roku 2014 prošlo různými kurzy Czechitas na dvacet tisíc účastníků a z Přikrylové se stala jedna z nejznámějších tváří tuzemské technologické scény s praktickými znalostmi, jak dlouhodobě ve společnosti prosazovat diverzitu. Své zkušenosti jednatřicetiletá softwarová inženýrka nově využije také v Avastu.

V tuzemském antivirovém obrovi od poloviny září převezme pozici ředitelky pro diverzitu, inkluzi a spolupráci s komunitami. Ve své nové roli tak Přikrylová povede iniciativy zaměřené na posilování diverzity a bude nastavovat celofiremní aktivity a vzdělávání v této oblasti.

dita-czechitas-boxed

Foto: Czechitas

Dita Přikrylová, spoluzakladatelka a CEO Czechitas

„Avast je česká, globálně působící společnost, kterou dlouho obdivuji za to, že se rozhodla dělat svět bezpečnější. Abychom toto poslání naplnili, potřebujeme rozmanité názory a zkušenosti. To je totiž cesta, jak přicházet s odvážnými nápady a udržitelně růst v mezinárodním kolektivu. Proto je tak důležité ocenit a rozvíjet jedinečný talent každého člověka,“ říká Přikrylová.

Do Avastu, který se nedávno zařadil do prestižního žebříčku stovky nejhodnotnějších firem londýnské burzy, nastoupí Dita Přikrylová na částečný úvazek a odpovědnost za každodenní chod organizace Czechitas předá svému týmu. V jejím vedení však nadále zůstává s odpovědností za strategické řízení a budování komunity.

Czechitas dnes již působí po celé republice a na podzim loňského roku si vzdělávací organizace k pátým narozeninám nadělila dárek v podobě Czechitas Housu v Brně, kterým si Přikrylová plní svůj sen. Kromě Czechitas působí také ve výboru mezinárodního akceleračního inkubátoru Social Impact Award zaměřeného na sociální podnikání a inovace, ve správní radě neziskové online komunity pro IT profesionály Česko.Digital a je členkou profesní sítě RedButton.

Za svou snahu o zvyšování technické a digitální gramotnosti žen získala Přikrylová v roce 2016 Cenu evropského občana udělovanou Evropským parlamentem. „Těším se, že hodnoty, které ve vedení Czechitas i v jiných menších projektech zastávám, teď budu rozvíjet i celosvětově v Avastu,“ dodává.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym