Diablo II hlásí velký návrat. Remaster nesmrtelné legendy RPG her nabídne 4K a řádnou dávku nostalgie

Filip HouskaFilip Houska

diabloii2021-1

Foto: Blizzard

Diablo II: Resurrected

0Zobrazit komentáře

Existuje řada kultovních RPG sérií, které ve své době definovaly herní průmysl, ale jen málokterá má takovou auru jako Diablo z dílen Blizzard Entertainment. Konkrétně její druhý díl pod názvem Diablo II z roku 2000, který je uctívaným pokladem snad všech milovníků počítačových her na hrdiny. A nyní se blíží jeho remaster s velkými ambicemi.

Diablo II je oblíbené hlavně pro své celkové pojetí hry, kdy je upřednostňován vývoj postavy před samotným příběhem a dialogy, které ho napříc bažinami, pouštěmi, džunglemi a peklem doplňují. Hráči se tak seznamují se světem, který mohou procházet s pěti různými hrdiny (a vždy ve třech různých obtížnostech), a přitom čelit nebezpečným nástrahám zla.

Blizzard s tímto titulem zaznamenal masivní úspěch, a to prakticky okamžitě po vydání. Hned první den se koupilo zhruba 184 tisíc kopií, přičemž za celý rok 2000 přesáhly prodeje Diablo II 2,7 milionu kusů. Druhý díl kultovní série se dokonce objevil v Guinessově knize rekordů za nejrychleji prodávající se počítačovou hru roku 2000.

diabloii2021-1

Foto: Blizzard

Přepracovaný souboj v katedrále

Velké ovace sklízel i datadisk Lord of Destruction z roku 2001, který příběh rozšiřuje a přidává dva nové hratelné hrdiny. Pořád je ale řeč o období, které je za námi už dvacet let. Proto asi není lepšího načasování, než ono dvacetileté výročí od posledního rozšířené Diabla II oslavit oznámením přepracované verze.

Blizzard v rámci své virtuálně probíhající konference BlizzCon ohlásilo, že pro všechny vlajkové konzole, PC a Nintendo Switch vydá Diablo II: Resurrected. V rámci něj zachová všechny stěžejní dějové linky původního dílu, ale znatelně mu vylepší grafické zpracování, které bude podporovat i rozlišení 4K.

Celá hra se pak minimálně podle traileru tváří mnohem dynamičtější a plynulejší a lze si všimnout, že některé originální dvojrozměrné modely budou přepracovány do plnohodnotné 3D podoby. Blizzard láká také na podporu zvuku 7.1 i výběr sedmi ikonických hrdinů (Amazon, Assassin, Barbarian, Druid, Necromancer, Paladin a Sorceress).

Zajímavé je, že Diablo II: Resurrected bude kombinovat původní díl s datadiskem, takže hráči budou mít vše pohromadě. A pro fajnšmekry se nabídne i možnost přepínat pomocí jednoho tlačítka mezi novou a starou verzí, aniž by musela být ohrožena flow celého příběhu. Novinka vyjde letos, ale přesný termín zatím není znám.

Uvedení nové verze Diabla II však není to jediné, co letošní BlizzCon odhalil. Připomenut byl i čtvrtý díl této série, Diablo IV, na který se čeká od roku 2019, a svého uvedení se dočká i pokračování oblíbené týmové střílečky Overwatch, které však letos ještě na trh nevstoupí.

Jásat mohou i fanoušci World of Warcraft, kterým Blizzard doručí první obsahový patch pro expanzi Shadowlands pod názvem Chains of Domination a také Burning Crusade Classic, tedy rekonstrukci první expanze pro WoWko. Všechny novinky pak můžete najít na oficiálním webu BlizzConu.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym