Ambiente v Praze otevřelo svůj první fast food. V Burger Service servíruje burgery jen s sebou

Tři burgery, smažený sýr, dva druhy hranolek, coleslaw a nakládané okurky. Tak vypadá základní nabídka nového podniku od Ambiente.

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

burgerservice-ambi

Foto: Ambiente

Fast food Burger Service od Ambiente

0Zobrazit komentáře

Na adrese Revoluční 1 v centru Prahy se otevřel nový podnik z rodiny Ambiente. Jmenuje se Burger Service a jde o první ryzí fast food, do kterého se skupina kolem Tomáše Karpíška pustila, alespoň co se týče formy i rychlosti servisu a jednoduchosti nabídky. Pod dozorem šéfkuchaře Radka Pecka se tu budou servírovat především burgery, hranolky, pár dalších příloh a k nim buď nealko nebo pivo v plechu. Maso z plemene Čestr dodává Amaso ze stejné skupiny, housky se pečou přímo v Burger Service a otevřeno bude celý týden od 11 do 23 hodin.

Nabídka je v Burger Service maximálně přímočará. Classic Cheeseburger, Bacon Cheeseburger a Double Smash Burger doplňuje smažený eidam, který má potěšit vegetariány. Vedle klasických hranolek jsou na výběr také lanýžové hranolky s lanýžovou majonézou a sázeným vejcem, případně nakládaná zelenina či okurka nebo salát coleslaw. A k tomu už jen nápoje, konkrétně nealko v plechu, voda v plastu, pivo v plechu a domácí limonáda nebo ledový čaj.

„Burger balíme do čerstvých bulek, aby se chuť právě upečeného pečiva spojila s čerstvě upečeným masem. Máme navíc vyzkoušeno, že po dvaceti minutách chutná ještě líp, než když se jí hned,“ popisuje recepturu Radek Pecko, šéfkuchař a generální manažer. „Housky nebudou prořezávané a každá půlka se upeče zvlášť, aby tolik nenasákly vlhkostí z masa, a zároveň se nevysušily,“ dodává Petr Benda, generální manažer karlínského Bufetu, který má na budování Burger Service velký podíl. Brzy má přibýt možnost objednat si jídlo domů.

burgerservice-ambi5

Foto: Ambiente

Burger z Burger Service od Ambiente

burgerservice-ambi1

Foto: Ambiente

Fast food Burger Service od Ambiente

Důležitý má být také obal, do kterého se budou burgery balit. Je totiž z materiálu Ideabrill a prý dokáže nahradit misky i alobal, navíc má jeho výroba a použití daleko nižší dopad na životní prostředí než běžné papírové nebo plastové obaly. Burger Service říká, že burger zabalený v Ideabrillu zůstává čerstvý a šťavnatý delší dobu. První zákazníci to mohou ověřit od tohoto týdne. „Hladové okénko“ od Ambiente je otevřené hned vedle vstupu do Pizza Nuova, které do Karpíškovy sítě rovněž patří.

Nastartujte svou kariéru

Více na CzechCrunch Jobs

V Ambiente si dali tradičně záležet také na interiéru nového podniku. „Interiér je inspirován atmosférou dílny, vytvořili jsme takový gastronomický servis. Hlavním prvkem je tahokovový strop, který svou transparentností přiznává surový beton i všechny technologické rozvody, zároveň nese průmyslové osvětlení. V kontrastu s technologickým vyzněním většiny interiéru je obklad kamennými deskami inspirován přepravním kontejnerem. Kámen zde není jen jako interiérový prvek, ale funguje i jako praktický gastromateriál na kuchyňských pracovních plochách,“ říká architekt Zdeněk Rychtařík ze studia 20-20 Architekti.

Nejde přitom o jediný nový podnik, který Ambiente spouští. Nad oblíbenou Eskou se nedávno otevřela zbrusu nová restaurace Štangl a v Dlouhé ulici je možné zavítat do podniku Marie B. Jde projekt kulinářských expertů, kteří stojí za restaurací La Degustation Bohême Bourgeoise. Kuchyni zde šéfuje Jiří Šoura, který si pro hosty se svým týmem připravil čtyřchodové menu. Háček ale spočívá v tom, že se jeho obsah nedozvíte. „Komorní, hravá a neotřelá hospoda, taková bude Marie B,“ říkal v nedávném rozhovoru pro CzechCrunch šéfkuchař Oldřicha Sahajdák.

Je libo pivo s příchutí okurkového salátu? Na Zichovec Beer Festu můžete ochutnat i jiné divočiny

Čerstvý přehled gastronomických novinek v podobě newsletteru Deli je po dvou týdnech opět tady. Je v něm něco pro milovníky piva i exotiky.

zichovec-nahled

Foto: Pivovar Zichovec

Zichovec Beer Fest proběhne už 9. září

0Zobrazit komentáře

Je to smutné, ale je to tak. Prázdniny končí, září je za rohem, počasí se zakabonilo a můžeme jen doufat, že nás čeká vřelé babí léto. Utěšovat se smíme alespoň tím, že vyrazíme na něco dobrého. Vydat se přitom můžeme klidně na výlet do krásných Beskyd, do Loun za 60 druhy piv a v Praze máme šanci putovat – alespoň prostřednictvím chutí – dokonce až do dalekého Peru.

Zichovec Beer Fest

Rok se s rokem sešel, a to znamená jen jediné. Blíží se velký den pro všechny milovníky a milovnice craftových piv. V sobotu 9. září totiž přímo v Pivovaru Zichovec propukne velkolepý pivní festival, na který loni přijely takřka dva tisíce lidí. Není se čemu divit, protože láká na neuvěřitelných 60 druhů piv, která letos doprovodí také řízené degustace a jako tradičně hudba a spousta jídla v podání podniků Hell Smoke BBQ, Big Smokers, Ansámbl, Foxy Rolls a dalších.

„Tento rok se chceme zaměřit také na stále se zvětšující skupinu lidí, kteří si vaří pivo sami doma – domovarníky a lidi, kteří by teprve chtěli začít vařit. Budeme mít stan, kde budeme na domovarnické sadě vařit festivalové pivo pod záštitou našeho kreativního sládka Martina Urbana, který začínal také jako domovarník,“ dodává Veronika Petráková ze Zichovce.

zichovec-1

Foto: Pivovar Zichovec

K ochutnání tady bude na 60 druhů piv

Homebreweři tady budou mít možnost vyměnit a ochutnat vlastní vzorky piv. Navíc je pro ně nachystaná samostatná prohlídka pivovaru a na hlavním pódiu proběhne panelová diskuze na téma vaření piva, které se zúčastní domovarníci i pivovarníci. Postaráno tak bude i o ty, kdo si budou chtít kromě zábavy užít nějaké to vzdělávání.

Veronika Petráková láká kromě klasických piv také na rozličné infuze, u kterých se meze experimentům nekladou. „Čím větší šílenost, tím lépe. Základ vždy tvoří pivo, které máme v běžné nabídce. To poté modifikujeme různými ingrediencemi, takže vznikají takové kousky jako Okurkový salát, což je kyseláč s okurkami, solí a pepřem nebo babiččin koláč se švestkami a mákem.“

zichovec-2

Foto: Pivovar Zichovec

Součástí akce bude i prohlídka pivovaru

Za zmínku stojí ještě pokus Like a Bloody Mary, kyseláč s rajčatovým pyré, tabascem a worcesterovou omáčkou, který měl minulý rok takový úspěch, že ho v Zichovci vydali jako velkou várku, která se okamžitě vyprodala. Tento rok se mohou návštěvníci těšit na 16 infuzí, namátkou například na Grilovaný ananas, Butter Chicken, Whisky Sour, Mango Lassi, Buffalo Hot Wings, Nakládačky nebo Ginger z bot.

V Lounech to tedy bude pořádné dobrodružství, gastronomických novinek je ale mnohem více. Podívat se na ně můžete v novém vydání newsletteru Deli.