Hot dogy s ořechy i zelím, párky v těstíčku a skvělé drinky. Na Andělu otevřelo nové americké bistro
Dobrého street foodu, který vás naplno zasytí, není nikdy dost. Milovníci amerických hot dogů mají nyní nový potenciálně oblíbený podnik v Praze.
Lidická na pražském Andělu je poměrně rušná ulice, je to ale taky místo, kde stojí hned několik zajímavých podniků. Na konci léta k nim přibylo i nové bistro, které v sobě snoubí americkou kuchyni s rakousko-uherskou nostalgií. Najdete ho přímo na zastávce Zborovská, jmenuje se příznačně Station Anděl a dáte si v něm vymazlené hot dogy, poutine nebo třeba corn dog se sýrem, ze kterého se brzy stane vaše nové guilty pleasure.
O New Yorku se říká, že to je město, které nikdy nespí. A taky je to město, kde se snoubí tisíce chutí a stylů – a právě to chce Pražanům a vůbec všem, kdo se v okolí jejich podniku nachomýtnou, zprostředkovat čtveřice majitelů Station Anděl. Tvoří je dva páry, z nichž jeden, Andrej a Petra Ivanovovi, mají za sebou zkušenost s provozem několika vlastních restaurací právě v New Yorku. Před časem ale přesídlili do Prahy, a když je oslovili Anna Kratochvílová a Martin Sedláček, aby spolu něco rozjeli i tady, neváhali.
„Nabízíme takový elevated street food. Základem našeho menu jsou hot dogy, ale ne ve formě klasického párku v rohlíku. Je to celé jídlo, žádná chuťovka nebo svačina na pumpě,“ říká Petra Ivanovová. Pod pojmem celé jídlo si však nepředstavujte jen velkou porci, ale taky pečlivě sladěné kombinace chutí. Šéfkuchař Štěpán Vašák dal dohromady osm variant hot dogů, jejíchž základ tvoří měkká bagetka a různé druhy párků či klobás, doprovodné suroviny jsou pak jak tradičnější, tak i odvážnější.
Překvapivě lahodná je například verze s vepřovým párkem, kozím sýrem, fíkovou hořčicí a křupavými karamelizovanými ořechy. Chutě na něco exotického pak spolehlivě uspokojí kombinace hovězího párku s pečenou slaninou a chipotle-ananasovým relishem a koriandrem.
Vyznavače klasiky potěší bavorská klobása s kysaným zelím, dijonskou hořčicí a nakládanými cibulkami, a kdo má rád úplný základ, může sáhnout po kuřecím párku s hrubozrnnou hořčicí, křenem a smaženou cibulkou. V kuchyni ovšem mysleli také na děti, na menu nechybí ani párek s kečupem, i na vegetariány, celá nabídka je totiž k dispozici i v bezmasé verzi.
„Naše hot dogy mám ráda všechny, ale pokud můžu něco opravdu doporučit, pak je to jednoznačně corn dog, a zvlášť ten se sýrem. Jestli máte rádi smažák, tak budete velice spokojeni,“ dodává ještě Ivanovová. Párek nabodnutý na špejli a obalený v kukuřičném těstíčku (případně doplněný o sýr) je sice noční můrou každého výživového poradce, ale je opravdu mírně návykový a zaplácne vás stejně spolehlivě jako onen zmiňovaný smažený sýr.