Itálie nejsou jen gnocchi. Michelinský šéfkuchař nastoupil do Four Seasons v Praze s odvážným menu
Převzal jak italskou restauraci CottoCrudo, tak i sezónní japonský podnik MIRU.
Získat zpátky michelinskou hvězdu pro restauraci v hotelu Four Seasons. Právě takový úkol čeká na nového šéfkuchaře, Itala Marca Venerusa, který v hotelu převzal jak italskou restauraci CottoCrudo, tak i sezónní japonskou restauraci MIRU na střešní terase s výhledem na Pražský hrad a Karlův most. Veneruso se do sítě luxusních hotelů Four Seasons vrátil po čtyřech letech. V mezičase si vyvařil michelinskou hvězdu v Pekingu.
S příchodem nového šéfkuchaře CottoCrudo výrazně změnilo menu a zavedlo novou degustační nabídku. Veneruso slibuje tradiční kuchyni italského regionu Kampánie, odkud pochází, v nečekaném pojetí. „Chci oživit pražskou gastronomickou scénu o italský fine-dining (vysokou zážitkovou gastronomii – pozn. red.) dle mého gusta. CottoCrudo je správnou destinací pro toho, kdo je připraven na odvážný zážitek,“ láká šéfkuchař.
Typické suroviny z okolí Neapole, včetně mořských plodů a citrusů, používá Veneruso napříč celým svým menu. Rád ale pokrmy dochucuje něčím netradičním. „Třeba vlastní speciální ingrediencí šťávou z fermentovaných ančoviček,“ prozrazuje sedmatřicetiletý Veneruso, který svou vášeň pro rozmanité chutě italské kuchyně rozvíjí již od dětství.