Masaryčka se plní. Sedí tu už samotná Penta a otevřely i první restaurace, kavárna a cukrárna
V budově od Zahy Hadid se otevřely první provozy, stěhují se sem ale postupně i další firmy. Budova se bude zaplňovat po celý podzim.
Okolo jsou sice pořád ještě vidět stavební stroje, Masaryčka ale už ožívá. V budově od světoznámé architektky Zahy Hadid na pražském Masarykově nádraží už jsou otevřené tři podniky. A nové kanceláře už obývá také developer projektu. Penta se přestěhovala přes ulici z Florentina.
Ulice Na Florenci jakoby dřív měla jen jednu stranu. S projektem, kterému nikdo neřekne jinak než Masaryčka, dostala i tu druhou. Ta velmi rychle ožila. Objevily se na ní první stolky a také první zákazníci. Ti měli možnost zavítat do dvou nových provozů. Prvním je Loka, espresso bar české pražírny Doubleshot. Kromě kávy nabízí i sladké a slané pečivo z vlastní pekárny.
Druhým podnikem, který získal novou adresu a lidé ho už navštěvují, je rodinné cukrářství Ollies. Původem je z Ostravy, dnes jde o provoz, kde se peče přes dvě stě dortů denně a pobočku má také v Olomouci. Kromě jiného se specializuje na francouzské makronky a také eklérky, což jsou trubičky z odpalovaného těsta plněné vanilkovým krémem původem z Francie.
Ve čtvrtek přibyla k prvním dvěma vlaštovkám také L’Osteria, italská restaurace, která v Praze sídlí v další ikonické stavbě, a to v Drnu na Národní třídě. Pizzerie má místo rovněž v parteru ulice Na Florenci, ovšem ve druhé budově za schodištěm. Restaurace je navíc dvoupatrová.
Dovnitř Masaryčky se ale stěhují i další firmy, ty však zůstávají oku kolemjdoucích skryty. Poslední dvě patra první budovy se zlatou věží obsadila Penta. Konkrétně Penta Investments a Penta Real Estate. Každá sídlí ve svém patře, zároveň jsou ale propojeny, a to vnitřním schodištěm, které sdílejí pouze tyto dvě společnosti.