Obědvají zde dělníci i majitel firmy na burze. Pokud jde o jídelny, v Karlíně je fenomén jen jeden
Gastro Karlín strávníkům umožňuje cestovat v čase a vrátit se do školních jídelen. Česká klasika, lidové ceny a prostor, který si na nic nehraje.
„Gastro je životní štěstí,“ hodnotí Bára Třešňáková z CzechCrunche
Glosa Petera Brejčáka: Když kolegyně Sára Goldbergerová před časem napsala článek o populárních Jídlovicích, restauraci nazvala „karlínským obědovým fenoménem“. Souhlasím, že jde o výborný koncept se skvělým jídlem za rozumnou cenu. Ale pokud se budeme bavit o pražských jídelnách – neboli „táckárnách“ s odkazem na klasický tácek, s nímž si zákazník musí vyzvednout oběd u pultu –, opravdový karlínský obědový fenomén je naprosto jiný. Seznamte se: Gastro Karlín.
I Sára v článku o Jídlovicích jídelnu Gastro nepřímo zmínila: „V Karlíně se nachází i typická ‚závodní‘ jídelna, a i když ji redakce CzechCrunche pravidelně navštěvuje, po nějaké době může být zdejší výběr postavený na smaženém sýru a UHO omáčkách s knedlíky trochu monotematický.“ Právě to je ale kouzlo Gastra.
Už jenom dostat se do podniku je zážitek. Projdete dlouhým podchodem a ocitnete se ve vnitrobloku, odkud musíte vyjít do prvního patra. Zdi kolem schodů zdobí malby dětí ze základní školy (za povšimnutí stojí zejména hranolky s logem McDonald’s). Do jídelny se pak dostanete přes tunel obložený poloprůhlednými plastovými deskami, který svou vůní už často láká na samotné pokrmy. Takže zatímco ve zmiňovaných Jídlovicích čekáte v dlouhé frontě venku, což v současném počasí není zrovna příjemné, řada hladových lidí v Gastru stojí hezky vevnitř a díky sehrané obsluze rychle postupuje.
V Gastru vás přivítá prostředí, které na první pohled i atmosférou připomíná jídelny ze středních a základních škol (kromě věku samotných strávníků). Myšleno samozřejmě v dobrém. Na výběr je většinou minimálně pět různých pokrmů, z nichž jedním je vždy smažený sýr, který si na nic nehraje a svým poměrem cena/výkon překonává i signature smažák sítě hospod Lokál (kde stojí úctyhodných 285 korun). Další volby jídel, které se střídají v několikatýdenním cyklu, pak do velké míry představují českou klasiku.