Tatérská legenda Michal Burda provozuje úspěšný koloniál v Praze. Nyní otevírá nový podnik v Táboře

Po dvou týdnech je tady další porce novinek z české gastronomické scény v podobě newsletteru Deli. Tentokrát zavítáme kromě Prahy také do Tábora a Brna.

triko-nahled-1

Foto: Gabriel Urbánek

V Táboře na začátku května otevřel Trikolonial

0Zobrazit komentáře

Zdá se, že počasí se konečně trochu umoudřilo. Příroda kvete a společně s ní kvetou i rozličné gastronomické novinky, které se tentokrát vylouply napříč celým Českem. Za skvělým jídlem a pitím tak můžete vyrazit do nového podniku v Táboře, který zde otevřel zakladatel populárního tetovacího studia Tribo Michal Burda, a na jedinečný sushi zážitek pak můžete třeba do Brna. V Praze se ale, jako vždy, také nudit nebudete.

Každé dva týdny vám ukážeme tipy na zajímavé restaurace, bary i kavárny.

Newsletter Deli | Poslední vydání

Trikoloniál v Táboře

Michal Burda v devadesátých letech spoluzaložil legendární tetovací studio Tribo. Pak ale potřeboval změnu. Řekl si, že by se mu líbila „lepší večerka“, proto na pražské Nikolajce otevřel Trikolonial – trochu obchod, trochu kavárnu, trochu vinárnu, místo, které si nejen mezi obyvateli Smíchova získalo velkou oblibu. A nyní se rozkročil až na jih Čech, konkrétně do milovníky gastronomie vyhledávaného Tábora. S manželkou Marií totiž před několika lety koupil nedaleko jihočeského města dům, místo jim tak bylo čím dál bližší.

„Myšlenka na táborské Triko vznikla tak, že Marie je původně z Tábora – a před několika lety jsme koupili v jeho blízkosti starý dům, který rekonstruujeme a kde bude také malá výrobna na naše domácí produkty. Když jsme se dozvěděli, že ke konci roku 2022 končí bistro T10 na Pražské ulici kousek od Žižkova náměstí, které má hladové okno, tak jsme se rozhodli prostor převzít,“ říká Burda.

burda

Foto: Michal Burda

Michal Burda, spolumajitel Trikolonialu

V táborském Triku se díky větší kuchyni mnohem více vaří. Burdovi spojili síly s Vojtou Kaláškem, šéfkuchařem, který mimo jiné působil v Amaso a je expertem na sušení masa. „Přímo v lokále tedy logicky budeme mít velkou lednici na sušení masa a budeme se věnovat výrobě vlastních sušených šunek a salámů. Díky hladovému oknu budeme fungovat také jako moderní bufet, takže budeme mít stálou nabídku jídel do ruky z kvalitních surovin, burgery, trhané, sekanou v housce, párek v rohlíku, ale také polévky a různé denní specials,“ dodává Burda.

K tomu piva z malých pivovarů, výběrovou kávu z italského stroje Faema E61 z roku 1965, naturální vína, kombuchu, dvojctihodné koláče a spoustu dalších dobrot. Jídlo a pití si mohou hosté vychutnat u bufetového stolku před oknem, na baru nebo na dvorku ve vnitrobloku.

Více novinek z české gastroscény můžete objevit v posledním vydání newsletteru Deli. Přihlásit k jeho odběru se můžete zde.