Vyhlášené croissanty jsou nově i v Karlíně. Naším snem je Barcelona, říkají majitelé Supernovy
Bratři Borští přinesli své vyhlášené croissanty a kávu do pražského Karlína. Prozatím mají dvě pobočky, jejich plány ale sahají až do Španělska.
Populární holešovická pekárna spojená s kavárnou se v pondělí rozšířila o druhou pobočku. Podnik Supernova Bakehouse se po dvou letech existence objevil i v pražském Karlíně, kam přinesl své vyhlášené croissanty a výběrovou kávu. „Už v Holešovicích jsme měli stálou klientelu, která k nám dojížděla z Karlína několikrát do týdne, a tak jsme věděli, že je tu asi nepokrytá poptávka, kterou bychom mohli uspokojit,“ říká pro CzechCrunch Marek Borský, jeden ze dvou bratrů-majitelů.
Původní podnik v Holešovicích otevřeli teprve před dvěma lety, rychle si ale našli stálou klientelu. Marek a Michal Borští chtěli své domovské čtvrti předat něco, co v ní i přes dynamickou proměnu v posledních letech chybělo. Rozhodli se otevřít pekárnu spojenou s kavárnou, ve které nabízejí nejen croissanty, ale i skořicové rolky, ceremoniální mačču nebo kávu.
„O tom, že chceme mít více poboček Supernovy, jsme věděli ještě před vznikem naší holešovické provozovny. Aktivní v kontextu hledání prostor jsme však začali být až v říjnu minulého roku,“ říká Michal Borský. Teď se majitelé snaží najít balanc v množství výrobků, které do obou prodejen dodávají, aby jim nic nepřebývalo a zároveň neměli brzy vyprodáno. „Naším cílem je absolutní zero waste,“ říká mladší bratr Marek.