Vyhlášené croissanty jsou nově i v Karlíně. Naším snem je Barcelona, říkají majitelé Supernovy

Bratři Borští přinesli své vyhlášené croissanty a kávu do pražského Karlína. Prozatím mají dvě pobočky, jejich plány ale sahají až do Španělska.

supernova-clanek

Foto: Supernova Bakehouse

Podnik Supernova Bakehouse otevřel v Karlíně novou pobočku se svými croissanty

0Zobrazit komentáře

Populární holešovická pekárna spojená s kavárnou se v pondělí rozšířila o druhou pobočku. Podnik Supernova Bakehouse se po dvou letech existence objevil i v pražském Karlíně, kam přinesl své vyhlášené croissanty a výběrovou kávu. „Už v Holešovicích jsme měli stálou klientelu, která k nám dojížděla z Karlína několikrát do týdne, a tak jsme věděli, že je tu asi nepokrytá poptávka, kterou bychom mohli uspokojit,“ říká pro CzechCrunch Marek Borský, jeden ze dvou bratrů-majitelů.

Původní podnik v Holešovicích otevřeli teprve před dvěma lety, rychle si ale našli stálou klientelu. Marek a Michal Borští chtěli své domovské čtvrti předat něco, co v ní i přes dynamickou proměnu v posledních letech chybělo. Rozhodli se otevřít pekárnu spojenou s kavárnou, ve které nabízejí nejen croissanty, ale i skořicové rolky, ceremoniální mačču nebo kávu.

„O tom, že chceme mít více poboček Supernovy, jsme věděli ještě před vznikem naší holešovické provozovny. Aktivní v kontextu hledání prostor jsme však začali být až v říjnu minulého roku,“ říká Michal Borský. Teď se majitelé snaží najít balanc v množství výrobků, které do obou prodejen dodávají, aby jim nic nepřebývalo a zároveň neměli brzy vyprodáno. „Naším cílem je absolutní zero waste,“ říká mladší bratr Marek.

Nastartujte svou kariéru

Více na CzechCrunch Jobs

Majitelé se netají ani svým citem pro design, který je v holešovické Supernově očividný. Inspirací jim byly především asijské pekárny, které si zakládají na minimalistické prezentaci výrobků. V mateřském podniku bratrů Borských proto najdete nábytek na míru od designérky Kláry Janypkové, branding zase pochází z dílny Julie Dítětové, která se loni dostala do trojice nejlepších českých designérů na Czech Grand Design.

Řekl bych, že karlínská pobočka je o něco málo odvážnější co se týče designu, zároveň jsme zde zohlednili naše zkušenosti z Holešovic. Výsledkem je podnik, kde je pracovní workflow ideálně promyšlena tak, abychom mohli vše zvládat mnohem rychleji, než je tomu v Holešovicích,“ vysvětluje Marek Borský a dodává, že karlínský podnik je spíše espresso barem. O něm mluvili spolu s bratrem v loňském rozhovoru pro CzechCrunch, kde své plány na další pobočku odhalili.

A proč zrovna Karlín? Podle Borského se jedná o pulzující čtvrť, ve které je po espresso barech poptávka, a to i přesto, že jich je v oblasti plno. „Naopak jsme rádi, že jsme se dostali do společnosti tak skvělých podniků, jako je třeba Eska, jejíž tým nás mimochodem krásně přivítal a donesl nám dvě plné tašky pečiva jako uvítání od nových sousedů,“ říká Borský. Karlín podle něj dává smysl i svou logistickou dostupností – doručovat čerstvé pečivo z Holešovic právě sem není tak obtížné, jak by tomu mohlo být u jiných lokalit.

Podle všeho se ale nejedná o cílovou destinaci. Supernova Bakehouse má prozatím dvě pobočky, ambice majitelů jsou ale velké. „Jakýmsi snem je pro nás otevřít jednou pobočku v Barceloně, kterou absolutně zbožňujeme. Ideálně někde s výhledem na moře a u pláže,“ směje se Marek Borský.

CzechCrunch Jobs