Žádná nudná příloha. V Praze otevírá restaurace Brambory, která nabídne originální bramborové recepty

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

brambory2

Foto: Together

Na Pankráci se otevírá nová restaurace Brambory

0Zobrazit komentáře

Antonie, Bluestar, Ballerina či Laura. To nejsou jména filmových postav, ale tuzemských odrůd brambor. A právě s nimi plánují kouzlit v nové restauraci, kterou na pražské Pankráci otevírá gastronomická skupina Together. Jmenuje se Brambory a… ano, hlavní roli v ní budou hrát brambory. Šéfkuchař Lukáš Soukup chce se svým týmem ukázat, že tahle tradiční zelenina nemusí být jen nudnou přílohou – nebo že nemusí být přílohou vůbec.

Skupina Together stojí za podniky jako Vinohradský Parlament, Sia, Bruxx nebo Cukrář Skála a od listopadu ji najdete také v blízkosti obchodního centra Arkády na Pankráci. V Bramborách budou servírovány pokrmy doplněné o odrůdy brambor z celého světa. Je libo brambory jako hranolky, patatas bravas, tortilly, v polévce, s chobotnicí, nebo dokonce ceviche? To všechno tady bude možné. Ale samozřejmě i klasicky v bramborovém salátu, kaši nebo kroketách.

„Chtěli jsme navázat po knedlících ve Vinohradském Parlamentu na další u nás často opomíjenou, a přitom velmi běžnou přílohu. Čím více jsme se začali zajímat o detaily okolo brambor, přišlo nám zajímavé ukázat, že brambora není jen ve vodě vařená nebo smažená příloha,“ popisuje myšlenku nového konceptu David Petřík, jeden z majitelů skupiny Together.

brambory

Foto: Together

Není brambor jako brambor

Ve Vinohradském Parlamentu pražská gastronomická skupina před časem vsadila vedle jiných pokrmů také na knedlíky všeho druhu, a jelikož se to osvědčilo, nový podnik se specializuje na další tradiční součást našich jídel. V Bramborách chtějí nejvíce pracovat s českými odrůdami, které jsme vyjmenovali na začátku tohoto textu. Na menu ale budou také například německé Annabelle, nizozemské Agria či francouzské Celtiane.

Nastartujte svou kariéru

Více na CzechCrunch Jobs

„Brambor jsou na světě stovky druhů a jejich chuť ovlivňuje půda, stejně jako u vína. Mají neskutečně rozmanité tvary, barvy, chuťové odlišnosti, navíc jsou zastoupeny v jídelníčcích napříč kontinenty. Chtěli bychom v novém konceptu ukázat, že tato plodina si zaslouží pozornost,“ dodává Petřík.

Bramborový koncept má na starosti šéfkuchař Lukáš Soukup, který pod vedením Jiřího Štifta působil v oblíbené asijské restauraci Sia a teď bude návštěvníky hostit v industriálním prostředí na Pankráci. Do vnitřní části nové restaurace se vejde 160 hostů a příští rok přibude také dalších 50 míst na celoročně zastřešené zahrádce. Design podniku má na svědomí architekt Václav Červenka.

lukas-soukup-brambory

Foto: Together

Lukáš Soukup, šéfkuchař restaurace Brambory

brambory3

Foto: Together

Na Pankráci se otevírá nová restaurace Brambory

CzechCrunch Jobs