Twitter se prý chystá koupit berlínský startup SoundCloud, jehož hodnota se pohybuje okolo 700 milionů dolarů

Michal PtáčekMichal Ptáček

soundcloud_sanfrancisco_1
0Zobrazit komentáře

Populární berlínský startup SoundCloud, vám asi nemusíme podrobně představovat. O této hudební streamovací platformě, kterou koncem roku 2013 celosvětově používalo okolo 250 milionů uživatelů, už jsme psali několikrát. Ať už to bylo v souvislosti s prohlídkou kanceláří společnosti, nebo v případě zatím posledního investičního kola, ve kterém SoundCloud naraisoval 60 milionů dolarů, což posunulo celkovou valuaci služby na přibližně 700 milionů dolarů.

soundcloud_berlin_6

Přečtěte si takéTwitter vycouval z akvizice SoundCloudu. Prostor mají ostatní zájemciTwitter vycouval z akvizice SoundCloudu. Prostor mají ostatní zájemci

SoundCloud každopádně dále roste a toho si začínají všímat i větší hráči, jako v tomto případě například Twitter, kterému by se podobná služba samozřejmě moc hodila do krámu. Twitter proto údajně podle několika amerických zdrojů v čele s  technologickým blogem Re/code (a ten se málokdy mýlí :) právě vyjednává o koupi této platformy. Pravdivosti akvizice pak nahrává i fakt, že se většina amerických médií odvolává na informace, které postupně přicházejí z táborů obou zainteresovaných společností.

foto: SoundCloud – PR

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym