Čínské Xiaomi získalo obří investici a chystá se rozdrtit Samsung a spol.

home-nfc
0Zobrazit komentáře

Xiaomi v poslední době roste raketovým tempem a tak není divu, že přitahuje spoustu investorů. Po dlouhém jednání se podařilo uzavřít investici ve výši 1,1 miliardy dolarů a tím zvednout hranici valuace na bezmála 45 miliard dolarů, což posunulo Xiaomi na nejlépe ohodnocený startup na světě, hned po Uberu. Co ale bude dál?

lei-jobs-1

Přečtěte si takéNový mobilní OS od Xiaomi MIUI 6 je totální kopírka Apple iOSNový mobilní OS od Xiaomi MIUI 6 je totální kopírka Apple iOS

Server Recode informuje, že jedním z investorů byla i investiční společnost DST Global, která do Xiaomi narvala v předchozích kolech bezmála půl miliardy dolarů, stejně tak byla součástí investice i skupina spadající pod křídla Alibaby, takže jde vidět, že je o Xiaomi eminentní zájem v těch nejvyšších kruzích.

Xiaomi velmi rychle vyrostlo na pozici třetího největšího výrobce telefonů, i přesto, že v roce 2013 zaznamenali zisk ve výši 56 milionů dolarů. Nynější investice bude použita ale především na rozvoj mimo čínský trh, aktuálně je na pořadu dne Indie a poté dále na západ, což bude pravděpodobně nejnákladnější část z celého plánu.

Mimochodem, abyste si dokázali představit, jakou rychlostí prodává pouze 4 roky starý startup telefony – ještě před rokem při vydání nového smartphonu šlo o 100 tisíc mobilů za 1,5 minuty, což je v prodejnosti novinky absolutní rekord.

Foto: Xiaomi

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym