Coworkingový startup s hodnotou přesahující 5 miliard dolarů? To je WeWork!

Media_4
0Zobrazit komentáře

Člověku se až nechce věřit, jak se v poslední době roztrhl pytel se zajímavými startupy a ještě více s vysokými částkami v investicích. Coworkingový startup WeWork z New Yorku, který pronajímá kanceláře po celých spojených státech, uzavřel právě další kolo investic s částkou 355 milionů dolarů! To ho spolu s částkami předtím posunulo na valuaci přesahující 5 miliard dolarů, v přepočtu přes 112 miliard korun.

10273193_573686352729499_2271170180689565621_o

Přečtěte si takéStartupYard opouští TechSquare a stěhuje se do nedalekého Node5StartupYard opouští TechSquare a stěhuje se do nedalekého Node5

Recept na úspěch byl jednoduchý. Mladí lidé i začínající firmy potřebují prostor a nechtějí si pronajímat obyčejné kanceláře, za které ve výsledku zaplatí ještě víc a budou mimo centrum dění. Takže zabrousí na WeWork a najdou si jednoduše místo, kde se sdružují i další talenti a to za nižší cenu. Model funguje velmi podobně jako Airbnb a je úspěšný. I přesto, že je model podobný, WeWork to má o něco těžší v tom, že místa fyzicky sám kupuje / pronajímá.

Kromě samotného jádra businessu si WeWork na svá bedra přibral i menší sociální síť na styl LinkedIn s názvem WeWork Commons, kterou s celým systémem propojil. Kakul Srivastava, CPO startupu WeWork sama říká: „Máme takovou poptávku po kancelářích, že je nestíháme budovat.“, sdělila serveru Wired. A s tím právě souvisí důvod investice, která poslouží k masivní expanzi a pokrytí zájmu.

Foto: WeWork Presskit

 

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym