Liftago startuje v Brně, kde do konce roku očekává 10 tisíc aktivních uživatelů

unnamed
0Zobrazit komentáře

O taxi startupu Liftago jsme psali už několikrát. Pavel Zima, generální ředitel Seznam.cz, se nedávno dokonce zmínil, že je to jedna z mála českých aplikací, která má šanci na zahraniční úspěch. Po dlouhé přípravě se Liftago nyní rozhodlo překročit hranice Prahy a zavést službu do Brna.

Obyvatelé Brna podle všeho nemají taxi zrovna v oblibě a budou si muset zvyknout na to, že už je nebude po nocích někdo okrádat nebo že nebudou muset složitě hledat číslo na dispečink a čekat desítky minut. Liftago zatím navázalo spolupráci s bezmála 80 řidiči, informoval Juraj Atlas, spoluzakladatel projektu.

unnamed

Přečtěte si takéČeské Liftago získává investici v hodnotě vyšších stovek tisíc dolarůČeské Liftago získává investici v hodnotě vyšších stovek tisíc dolarů

Zajímavým problémem v Brně je, že mají taxíky díky nižšímu konkurenčnímu prostředí zhruba o 30% větší ceny, než v Praze. V Praze dokáže Liftago aktuálně generovat zhruba 10 tisíc jízd – v Brně tohoto čísla sice v nejbližší době nedosáhnou, ale je to minimálně šance na další start a zlepšování před reálnou expanzí do zahraničí.

Co se Brna týče, podle spoluzakladatele Liftaga Ondřeje Krátkého, aplikace v této lokalitě do konce roku očekává zhruba 10 tisíc aktivních uživatelů.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym