Lily ukazuje, jak bude vypadat budoucnost chytrých kamer

Screen Shot 2015-05-14 at 00.12.04
0Zobrazit komentáře

Po neuvěřitelném úspěchu GoPro kamer se chtěl do podobného segmentu zařadit každý větší výrobce. Jen minimum z nich s novými technologiemi prorazilo a tak si vylepšování trhu vzali na starost „startupisti“. Zrovna před několika dny vyběhla novinka s názvem Lilychytrá kamera na bázi dronu, která jde vyhodit do vzduchu a poté následuje senzor před sebou (člověka) a natáčí ho z potřebné vzdálenosti a výšky až 15 metrů.

Na ProductHuntu se předevčírem strhla vášnivá diskuze a Lily to dotáhla okamžitě na první pozici mezi nejzajímavějšími nápady. Na webu si lze technologii nejen projít, ale rovnou předobjednat za cenu 499 dolarů + poštovné ($30 do ČR). Produkt by měl být zákazníkům rozesílán zhruba v únoru 2016.

68d91e7d-0ec2-45fb-899d-612b546550ea

Přečtěte si takéWindows Holographic je zatím největší peckou, kterou Microsoft za dlouhé roky představilWindows Holographic je zatím největší peckou, kterou Microsoft za dlouhé roky představil

Kamera tohoto typu bude mít značné využití, jak při natáčení videoklipů, filmových sekvencí, tak pro sportovce, kteří pojali masivně propagaci zmíněných GoPro kamer. Tohle by mohl být další, reálný nástupce.

Zařízení dokáže snímat 120fps záběry a přímo vytvářet slow-motion sekvence. Disponuje také maximálním rozlišením 1080p při 60fps. Kromě videa umí pochopitelně típat i fotografie, v rozlišení 12mpx. Samozřejmostí je voděodolné provedení. Nevýhodou naopak může být pouze 20 minutová výdrž při dvouhodinovém nabíjení.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym