Bývalý CEO Apple představil novou řadu superlevných smartphonů

Pavel HoralíkPavel Horalík

obi
0Zobrazit komentáře

John Sculley, který před pár měsíci v Praze mluvil o svých plánech a budoucnosti jeho společnosti Obi Mobiles, včera konečně uvedl první verze chytrých telefonů s cenou začínající už na 129 dolarech a $199 za výkonější verzi, což je v přepočtu 4780 Kč. Telefony by měly zaujmout mladší uživatele do 25 let na rychle rostoucích trzích v Asii, Africe a Středním východě.

Cílem Obi Mobiles bylo vytvořit velmi dostupné smartphony, které upoutají pozornost nejenom svým hardwarovým vybavením, ale především po stránce designu. Ten sami tvůrci označují jako premiový a rádi by jako první vyřešili potřebu trhu, který si žádá skvělý design za nízké ceny. K rozvoji jim určitě přijde vhod i nedávná investice ve výši 125 milionů dolarů, která posunula Obi Mobile na miliardovou valuaci.

IMG_6519

Přečtěte si takéAnalytická společnost bývalého CEO Applu získala 125 milionů dolarů a miliardovou valuaciAnalytická společnost bývalého CEO Applu získala 125 milionů dolarů a miliardovou valuaci

Vyšší verze s označením SF1 je sportovní 4G/LTE telefon s 5ti palcovým displejem, běžící na Qualcomm procesoru s 2GB RAM a 16GB prostoru s cenou $199. Vybavenější varianta má 3GB operační paměti, 32 GB pro data a bude dostupná za 249 dolarů. SF1 obsahuje 13ti megapixelový fotoaparát s LED diodou, který je schopný záznamu ve full HD kvalitě.

Obi Worldphone SF1

Nižší verze SJ1.5 má pouze 3G a funguje na procesoru MediaTek s 1GB operační pamětí a 16GB prostoru. Stejně jako u předchozího modelu má displej 5 palců a bude se prodávat v červené, černé a bíle barvě za 129 dolarů. Obě zařízení běží na Androidu a mají sloty pro dvě SIM karty, což je žádoucí pro uvedené trhy.

Obi Worldphone SJ1.5

Obi Mobiles s Johnem Sculley a jeho cennými zkušenostmi by se mohlo stát vážným soupeřem pro ostatní společnosti, pokud udrží nízké ceny a vzory, které zaujmou mladší uživatele na kompetitivním trhu, kde dominuje Samsung a Apple, se svými mnohonásobně dražšími telefony.

Foto: Obi Mobile

Diskuze (0)

Novinka

Anonym