Český projekt CapaSitty vytváří chytré lavičky s možností ekologického nabíjení telefonů

_DSC9988
0Zobrazit komentáře

Potřeba nabíjení a kvalitního wifi signálu v dnešní době smartphonů neustále roste a „bohužel“ v Česku je stále docela těžké, především pak v menších městech, takovou potřebu naplnit. Český projekt CapaSitty od společnosti Full CapaCity tedy pomalu přichází na trh s jedinečnou lavičkou, která disponuje baterií s kapacitou 110 Ah a dokáže jak šířit signál, tak nabíjet dvě zařízení najednou.

„Součástí lavičky je i zařízení monitorující čistotu ovzduší, takzvaný „kanárek“, a vestavěný GSM LTE modem, který přijímá a dál přes wi-fi router zdarma šíří signál rychlého mobilního internetu“

Co je ovšem ještě zajímavější je fakt, že takřka 400kilogramová betonovo-dřevěná lavička je schopná napájet sama sebe pomocí 150W solárního panelu. Kromě nabíjecích a internetových funkcí měří lavička i kvalitu ovzduší v nejbližším okolí. Design pak měla na starosti studentka pražského ČVUT, Zuzana Jirkalová.

GearVR_Main_2

Přečtěte si takéOculus a Samsung představili novou helmu pro virtuální realitu za pouhých 99 dolarů!Oculus a Samsung představili novou helmu pro virtuální realitu za pouhých 99 dolarů!

Po krátkém představení prvního prototypu momentálně putuje jeden exemplář na mezinárodní výstavu Expo 2015 v Miláně, kde se představí potencionálním investorům a větším odběratelům.

_DSC9796
_DSC9801

Foto: Jan Hromádko

Diskuze (0)

Novinka

Anonym