Microsoft chce implementovat chytrou asistentku Cortana do vašich automobilů

windows-1
0Zobrazit komentáře

I pokud zrovna pravidelně nesledujete novinky týkající se Microsoftu a jeho operačního systému Windows, zcela jistě vaši pozornosti neunikl jeden z nejambicioznějších projektů společnosti, kterým je chytrá osobní asistenka Cortana. Ta se podobně jako například konkurenční projekt Siri od Applu, snaží svým uživatelům usnadnit používání jejich zařízení a na základě hlasových pokynů jim plnit přání a poskytovat vždy aktuální informace.

ads

Přečtěte si takéV České republice vzniká aplikace, která chce vyřešit problém s uživateli, kteří blokují reklamuV České republice vzniká aplikace, která chce vyřešit problém s uživateli, kteří blokují reklamu

Cortana je prozatím k dispozici na Windows Phone, Windows 10 a herní konzoli Xbox One, ovšem je zřejmě jen otázkou času, než zamíří i do segmentu osobních automobilů. Na asijské konferenci TechDays to totiž nyní oznámil Samuel Shen z Microsoftu, podle kterého jeho společnost vyvinula fungující prototyp Cortany, který promítá obraz na předním skle automobilu a je schopen přijímat hlasové pokyny řidiče a následně ho navigovat nebo například provádět rezervace do restaurací.

K tomu, aby Microsoft začal Cortanu do aut implementovat oficiálně, prý zatím brání vysoká cena samotného zařízení, ovšem je pouze jen otázkou času, než se i tento problém vyřeší.

Jeden z konceptů ukazujících možné využití Windows v automobilu, už jinak Microsoft představil loni…

ms

foto: Microsoft PR

Diskuze (0)

Novinka

Anonym