Apple tento měsíc zruší službu, do které investoval 3 miliardy dolarů

apple2
0Zobrazit komentáře

V létě minulého roku dal Tim Cook, nynější CEO Applu, zelenou k jejich prozatím největšímu nákupu v historii. Služby, která byla podpořena investicí 60 milionů dolarů a za kterou stál mimo jiné známý rapper a producent Dr. Dre, který ho po prodeji vynesl mezi nejbohatší umělce. Řeč je o Beats Music, které lákalo na hlavní konkurenční výhodu v podobě ručně vybíraných playlistů.

Když ale Apple Beats koupil, očekávalo se, jak zareaguje na integraci nového produktu do svých stávajících služeb. Nakonec to dopadlo tak, že bylo vypuštěno Apple Music, které je přímou konkurencí prozatím největší streaming služby Spotify a které nabízí pro nové uživatele 3 měsíce předplatného zdarma na zkoušku. A díky akvizici desítek milionů nových uživatelů se Apple rozhodl, že nemá smysl Beats dál udržovat.

Screen Shot 2015-09-25 at 10.53.09

Přečtěte si také„Indická“ konkurence Spotify a Apple Music získává investici v řádu milionů dolarů„Indická“ konkurence Spotify a Apple Music získává investici v řádu milionů dolarů

K 30. listopadu tak bude jeho činnost ukončena. Pro stávající uživatele Beats se změní především to, že budou bezplatně převedeni do Apple Music, společně i s jejich playlisty a uloženou hudbou, která se spojením obou služeb rozroste až na 30 milionů kousků. Zůstane také speciální rádio Beats 1, do kterého je hudba vybírána ručně několika hudebními experty.

Informoval o tom přímo oficiální zdroj, takže pokud máte stále Beats Music ve svém srdci, je čas se s ním pomalu rozloučit. Apple Music se ale naopak daří, jen po 4 měsících od spuštění se počet aktivních uživatelů vyšplhal na 15 milionů, z čehož je 6,5 milionů uživatelů platících. To vše je stále zhruba 5x méně než jeho švédská konkurence.

Foto: Placeit

Diskuze (0)

Novinka

Anonym