Tenhle projekt vám umožní pořídit si vlastního programovatelného drona ovládaného mobilem

fleye
0Zobrazit komentáře

Mobil je budoucnost – minimálně v příštích několika letech, protože se na něj přesouvá stále více nástrojů, které jsou narozdíl od desktopových řešení více při ruce a dostupné vyššímu počtu uživatelů, bez nároku na pokročilé technické znalosti. Mobilem lze ovládat světla v domácnosti, nastartovat auto, udělat si z něj herní konzoli nebo třeba holografický projektor.

Co ale, když se spojí telefon a malý, plně programovatelný a nastavitelný dron, který si můžete pořídit už za necelých 18,5 tisíc korun? Přesně to je Fleye, osobní létající dron s plně otevřený API, konstrukcí, která zabraňuje zranění uživatele, kontrolou přes wifi rozhraní a 7 senzory, které disponují mimo jiné akcelerometrem nebo GPS lokací.

solu-main

Přečtěte si takéSolu: nenápadný počítač ze dřeva, která má vlastní unikátní operační systém a vejde se do kapsySolu: nenápadný počítač ze dřeva, která má vlastní unikátní operační systém a vejde se do kapsy

Celkově se tvůrci zaměřili na bezpečnost – můžete tak do dronu klidně strčit nebo s ním narazit do zdi a nemělo by se mu ve většině případů nic stát, což je zásadní rozdíl oproti konkurenčním, mnohdy velmi křehkým zařízením. 5 megapixelová čočka dokáže zachytit video v plném HD rozlišení, včetně průběžných fotografií. Dron pak lze využívat buď pouze pro focení nebo pro natáčení prostoru s rozšířenými úhly do stran nebo v selfie režimu, pro zatáčení sebe sama.

Fleye momentálně bojuje v kampani na Kickstarteru, kde si ho můžete pořídit již za 18 359 Kč, což je stále o zhruba 40% méně, než plánovaná retailová cena. Z cílové částky 175 tisíc euro, tedy přibližně 4,73 milionů korun, se podařilo tvůrcům vybrat přes 151 tisíc za pouhých 5 dní.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym