Tajemný startup Faraday Future, který chce konkurovat Tesle, navazuje spolupráci s Aston Martinem

Michal BenatzkyMichal Benatzky

red1
0Zobrazit komentáře

Britský výrobce ikonických sporťáků – Aston Martin, navázal spolupráci s čínskou technologickou společností LeEco, v jejíž portfoliu můžeme mimo jiné najít také tajemný automobilový startup Faraday Future. Tedy začínající automobilku, která si na mušku bere zejména Teslu technologické superstar Elona Muska.

Spolupráce se má týkat vývoje elektrické verze supersportovního sedanu Aston Martin Rapide S, který by měl s plně elektrickým pohonem dosahovat výkonu až 800 koní a to při dojezdu zhruba 320 kilometrů. Pokud nenastanou výraznější komplikace, bude model s označením RapidE uveden na trh do roku 2018, informuje server The Verge.

tesla

Přečtěte si takéPodívejte se na nezávislé video o elektromobilu Tesla ve stylu Mad MaxePodívejte se na nezávislé video o elektromobilu Tesla ve stylu Mad Maxe

Spolupráce čínského technologického koncernu s dvorním dodavatelem aut pro Jamese Bonda však nemusí zůstat pouze u modelu RapidE. Jak už totiž bylo řečeno, součástí LeEco je také califonský startup Faraday Future, který svůj první koncept ukázal minulý měsíc na veletrhu CES v Las Vegas.

Není tak vyloučeno, že obě automobilky budou na základě plánů, které představil Faraday Future spolupracovat i nadále. Kromě aut s čistě elektrickým pohonem totiž plánuje konkurent Tesly produkovat také například plně autonomní vozidla nebo způsobit revoluci v oblasti vlastnictví a nákupu samotného elektromobilu.

Tuto domněnku ostatně Faraday Future potvrzuje ve svém tiskovém prohlášení:

„Kromě modelu RapidE je zde potenciál spolupráce na další generaci propojených elektrických vozidel z dílny Aston Martin, LeEco a Faraday Future.“

Foto: Aston Martin

red1

interior-retouch-16my

Diskuze (0)

Novinka

Anonym