Apple v tichosti vylepšil dvě řady svých Macbooků

Michal BenatzkyMichal Benatzky

macbook
0Zobrazit komentáře

Loni představené 12″ Macbooky sklidily kromě uznání za svůj ultratenký design a muší váhu, také vlnu kritiky za pouze jeden USB-C konektor, který ačkoliv představuje v tomto oboru budoucnost, byl podle Apple uživatelů nedostatečný pro pořádné pracovní/produktivní využití. Další radikální krok představovala úplná absence fyzického větráku, která si vybrala svou daň na ne zrovna oslnivých výkonech 12″ Macbooku.

A proto právě ve znamení vylepšení výkonnostních parametrů se nesl upgrade, který dnes Apple svým notebookům v tichosti dopřál. Kompaktní laptop totiž dostal nové procesory řady Intel Core M z rodiny Skylake, které budou taktovány na 1,1 až 1,3 GHz. Čipy budou disponovat také grafickým jádrem Intel HD Graphics 515, díky kterému bychom se měli dočkat až o čtvrtinu lepších výkonů v oblasti grafiky.

Kromě procesoru se můžeme těšit také na rychlejší SSD disk a RAM, která bude disponovat taktem 1866 MHz. Všechny tyto změny povedou také k úspornějšímu nakládaní s energií. Apple tak slibuje, že nově Macbook vydrží na jedno nabití až o hodinu déle. Vedle vylepšení výpočetních parametrů se Macbook pochlubí také novou barevnou variantou Rose Gold, kterou můžeme v posledních měsících vidět na téměř všech produktech, které Apple představuje.

sphericam

Přečtěte si takéHardwarový startup Sphericam 2, který vzniká v Praze, získává investici ve výši 5 milionů dolarůHardwarový startup Sphericam 2, který vzniká v Praze, získává investici ve výši 5 milionů dolarů

Změn se však nedočkal pouze 12″ Macbook. Zájemce o oblíbený Macbook Air 13″ jistě potěší, že od dnešního dne se pro nejprodávanější notebook Applu stává 8GB operační paměti standardem. Menší, 11″ palcový model se však změna netýká, ten bude i nadále ve standardu vybaven 4 gigabajty, přičemž zájemci o vyšší operační paměť si budou muset připlatit.

V případě Macbooku Air, se cena upgradovaného modelu nemění. V oficiálním Apple obchodě je tak 13″ palcový Macbook Air nově s 8 GB RAM dostupný od 30 990 korun. Složitější situace však panuje v případě 12″ Macbooku, který na stránkách Applu v těchto chvílích nelze zakoupit. Není tak vyloučeno, že základní cena nejtenčího Apple notebooku se po upgradu zvedne.

Snímek obrazovky 2016-04-19 v 17.08.49 Snímek obrazovky 2016-04-19 v 17.09.09

Diskuze (0)

Novinka

Anonym