Díky tomuto nástroji je možné snížit velikost videa až o 60 % se zachováním kvality

compressify
0Zobrazit komentáře

Pokud jste zaznamenali seriál Silicon Valley, z produkce HBO, který se zaměřil na skupinku vývojářů, která vymyslela z ničeho svůj vlastní startup, který měl být schopen komprese videosouborů o desítky procent se zachováním kvality, a který soutěžil na prestižní konferenci TechCrunch Distrupt, asi jste byli fascinovaní schopnostmi tohoto nástroje.

Po úspěchu seriálu se objevila spousta podobných služeb, ale jen málokterá fungovala minimálně z části tak, jak by si uživatel představoval. To je teď díky Compressify minulostí, protože díky němu lze se zachováním prakticky totožné kvality, pouze změnou bitrate, snížit velikost videa o 60, někdy i 70 procent.

google_2

Přečtěte si takéGoogle dokončil práce na podvodním kabelu, který přinese 60 terabitovou konektivituGoogle dokončil práce na podvodním kabelu, který přinese 60 terabitovou konektivitu

A protože jde o novinku, která se teprve před několika dny představila na populárním ProductHuntu, je celý nástroj do 8 MB velikosti videa k vyzkoušení zdarma. Tvůrcům pak lze napsat a dohodnout si s nimi další spolupráci – například pro zpracování větších souborů, jiné formáty nebo hromadné snižování kvality u webových projektů přes API.

post-62204-peter-gregory-I-like-it-gif-im-Erl3

K převodům využívá Compressify nového kodeku VP9 od Googlu, který je standardem pro formát webových videí a který jako jediný umožňuje snižování bitratu bez výrazné ztráty kvality. Po nahrání videa tak stačí jen několik desítek sekund a stahujete o několik MB snížený soubor.

Na námi testovaném videu se podařilo snížit velikost z 5,2 MB na 1,6 MB, tedy o 69 %. U tisíců a statisíců videí už to udělá neuvěřitelný rozdíl, který ocení především uživatelé s pomalejším připojením.

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym