Eclipse – stylová vychytávka, který zbaví vaši domácnost neuspořádaných kabelů

Jiří SvobodaJiří Svoboda

eclipse-1
0Zobrazit komentáře

I v době technologického výkvětu jsou kabely stále u většiny zařízení nutností. Mnohdy je jich ale tolik, že se válejí všude po podlaze, zastrkané v zástrčkách a stávají se z nich tak další prvky, které náš obývák či pracovní stůl rozhodně nezkrášlí. Řešení by mohl nabídnout produkt s názvem Eclipse, který před dvěma týdny odstartoval kampaň na Kickstarteru.

Jedná se o kulaté zařízení, které do sebe pojme až tři USB nebo USB-C nabíječky pro denně používané věci. Hlavní idea je zbavit prostor nepořádku a přitom kabely chránit před zlámáním díky systému navíjení, který, nejenom že nabíječky ukryje, ale taktéž je oproti jiným produktům uspořádá. Pokud zrovna žádnou ze zapojených nabíječek nepoužíváte, stačí jen klepnout a z Eclipse se rázem stane jen dřevěný doplněk.

13173383_10154144001098704_4447629634417092238_o-1

Přečtěte si takéZakladatelka startupu s krmivem pro psy Brunio: o milionové investici a chystané expanzi do zahraničíZakladatelka startupu s krmivem pro psy Brunio: o milionové investici a chystané expanzi do zahraničí

Koncept se těší velké oblibě na Kickstarteru. Hned v prvním dni se mu podařilo přesáhnout svůj cíl 50 tisíc dolarů. V tuto chvíli, kdy se kampaň přehoupla do druhé poloviny, už se vybraná částka blíží 300 tisícům dolarů.

Za Eclipse stojí tým vývojářů ze společnosti Native Union, která doposud vyráběla originální a reproduktory a luxusní příslušenství pro produkty Applu.

eclipse

Chytrý systém také zajistí, aby se všechny připojená zařízení nabíjela stejně rychle jako při přímém zapojení do zástrčky, což bývá u jiných podobných výrobků problém. Aby toho nebylo málo, dodává se ve dvou barevných variantách, ale hlavně ve třech různých verzích pro všechny druhy zástrček, včetně těch evropských.

eclipse-3

Je ale důležité říci, že zařízení je primárně určeno na nabíjení menších zařízení, jako je smartphone, smartwatch či třeba tablet. U laptopů a Macbooků autoři přiznávají pomalejší rychlost nabíjení, než přímo ze zásuvky. Ve fázi návrhu zůstala i implementace bezdrátové nabíječky, která by ale razantně zvýšila cenu. Ta bude po skončení kampaňě nastavena na 80 dolarů a první zákazníci by si Eclipse mohli užívat už od dubna 2017.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym