YouTube do své mobilní aplikace integroval vlastní Messenger

Filip HouskaFilip Houska

youtube
0Zobrazit komentáře

YouTube, světová jednička mezi platformami pro nahrávání videí, se rozhodla představit novou a vzhledem k aktuálním trendům v podobě rychlého sdílení videí mezi přáteli zcela logickou funkcionalitu.

Mobilní aplikaci pro iOS a Android jedné z nejoblíbenějších internetových služeb nově obohacuje integrované chatové rozhraní, které umožňuje uživatelům spolu komunikovat a posílat si videa a odkazy, bez toho aniž by museli opouštět samotnou aplikaci. Podporována je jak soukromá konverzace, tak i skupinová.

mil

Přečtěte si takéMilanote: přehlednější alternativa k Evernote, kterou testují giganti jako Apple či FacebookMilanote: přehlednější alternativa k Evernote, kterou testují giganti jako Apple či Facebook

Funkce je oficiálně zatím dostupná pouze v Kanadě, kde podle dostupných statistik jeden uživatel nahrává o 15 procent videí, než je ve světě průměrné, tudíž zejména proto se uživatelé na tomto trhu dočkali jako první. Účel této novinky spočívá především ve zjednodušení celého procesu konverzace, protože se tak eliminuje nutnost sdílet oblíbená videa na jiných messengerech třetích stran.

foto1

Vzhledově se rozhraní výrazně neliší od zaběhlých chatovacích služeb a jeví se jako velmi jednoduché a intuitivní. Uživateli stačí pouze kliknout na požadovanou ikonu pro sdílení a následně vybrat příslušné kontakty.

Tvůrci Youtube zatím neprozradili, kdy tato nově přidaná funkce přijde i na jiné trhy, ale patrně se nebude jednat o příliš dlouhou dobu. Pro nedočkavce se však nabízí možnost, jak ji vyzkoušet s předstihem: stačí mít přátele z Kanady, kteří vás do konverzace přidají.

https://www.youtube.com/watch?v=feBF_IY-HI8

Foto: Reprofoto, YouTube

Diskuze (0)

Novinka

Anonym