Upper: stylová to-do aplikace s podporou motivačních grafů

Filip HouskaFilip Houska

u
0Zobrazit komentáře

Aplikací na zaznamenání připomínek a úkolů je v dnešní době spoustu. Na tvorbu takzvaných to-do listů se specializuje například Any.do, OmniFocus, či Wunderlist, za který mimochodem Microsoft předloni vysázel něco mezi 100 až 200 miliony dolary. A tím zdaleka nelze skončit. Každý má svého favorita, ovšem pro ty, kteří se případně rozhodují, co budou využívat, a preferují jednoduchost a přehlednost, je tady stylovka z dílen studia Tubik.

Ukrajinští vývojáři přišli s nápadem, jak uživatelům poskytnout jednoduché zaznamenávání poznámek v minimalisticky provedeném kabátku. Tuto definici naplňuje bezplatná aplikace Upper, která je dostupná pro mobilní zařízení poháněné systémem iOS.

1

Přečtěte si takéMinisterstvo průmyslu investuje do českých startupů 1,5 miliardy KčMinisterstvo průmyslu investuje do českých startupů 1,5 miliardy Kč

V jádru se jedná o nestárnoucí klasiku, která se objevila s příchodem chytrých zařízení: vytváření virtuálních to-do listů pro efektivnější časový management. Činnost, na kterou nedá mnoho uživatelů dopustit. Mnoho z nich se u konkurenčních aplikací potýká s příliš složitým a nepřehledným rozhraním. To však není případ Upperu.

upper-2

Ten nabízí takové rozhraní, kde se vyskytují zpravidla tři prvky: den, počet naplánovaných denních úkolů a seznam těchto úkolů. Uživatel má pochopitelně možnost si zobrazit i měsíční kalendář a podle něj se orientovat. Není nutné se učit žádná nová gesta – na vše postačí pouhý click, respektive double-click. Vytváření, editování, odškrtávání či mazání připomínek je tedy velmi intuitivní.

Buďte neustále motivováni

Zajímavý je i motivační aspekt celé aplikace. Uživatel si totiž může v měsíčních či ročních horizontech prohlížet, kolik úkolů splnil a zdali na nějaký z nich nezapomněl. Na základě těchto statistik, jež jsou vyobrazovány v grafech, si pak může měřit svůj streak, respektive počet dní, během kterých plnil všechny úkoly. S tím je spojené i případné sdílení na sociálních sítích.

upper-1

Upper, který podporuje i synchronizaci s iCloudem, je nativně nastaven v černém pozadí a červeno-bílými texty. Existuje však možnost si pozadí přizpůsobit, a to buď do bílé nebo červené barvy.

upper_45

Foto: Upper

Diskuze (0)

Novinka

Anonym