Startup Lucid Motors, který založil bývalý viceprezident Tesly, odhalil cenu svého luxusního elektromobilu

lucid_air_1
0Zobrazit komentáře

Jednu z dalších firem zaměřených na vývoj vlastních elektromobilů, Lucid Motors, která je původně ze Silicon Valley a kterou založil bývalý viceprezident Tesly, Peter Rawlinson, jsme představili teprve nedávno. Kromě základní specifikace, konceptu a několika dohadů ovšem nebylo od té doby o novém voze moc slyšet.

Startup, který získal desítky milionů dolarů na vývoj nyní poprvé poodhalil bližší detaily, spolu s cenou a informacemi ohledně produkce. Ta by měla začít v posledním kvartálu příštího roku, s tím, že první elektromobily by měly k zákazníkům dorazit v první polovině roku 2019. Pro první produkci chce startup limitovat počet vozů na 10 tisíc.

jan

Přečtěte si takéČVUT začíná technologicky spolupracovat s čínským gigantem Goodbaby, jehož vývoj v Praze vede Jan ŘežábČVUT začíná technologicky spolupracovat s čínským gigantem Goodbaby, jehož vývoj v Praze vede Jan Řežáb

Pro výrobu momentálně Lucid Motors buduje za 700 milionů dolarů továrnu v americké Arizoně, kde chce začít s modelem „Air“ – jedná se o nižší specifikaci, která by měla v rámci své pětimístné konfigurace obsahovat 400 koní, zadní náhon a veškeré běžné autonomní funkce. Ty doplní 19 palcová kola, 10 airbagů, průhledná aluminiová střecha a čtyři dotykové displaye v prostoru pro řidiče. Launch verze automobilu bude navíc v omezené sérii 225 kusů obsahovat 1000 koní, dojezd 315 mil a pohon všech kol.

lucidairpreview-001

To vše bude možné získat za základní cenu 60 tisíc dolarů, tedy přes 1,5 milionu korun ve standardní výbavě. S prémiovými doplňky by se cena mohla vyšplhat až na 100 tisíc, tedy blíže ke konkurenci v podobě Tesly nebo BMW, informuje Fortune. Rezervovat lze už nyní za 2500 dolarů.

Foto: Lucid Motors

Diskuze (0)

Novinka

Anonym