Český bezpilotní letoun Primoco UAV zvládl rekordní let v délce 9 hodin

Michal PtáčekMichal Ptáček

PrimocoUAV low 4
0Zobrazit komentáře

Ambiciozní české společnosti Primoco UAV, která vyvíjí vlastní bezpilotní letouny pro komerční využití, k jejichž klíčovým vlastnostem patří například užitné zatížení 50 kg, vzletová hmotnost 100 kg, dolet až 1 500 km, rychlost 100 – 150 km/h a možnost osazení přídavnými zařízeními jako kamery, infrakamery a čidla, jsme se už na CzechCrunchi několikrát věnovali. Naposledy například v souvislosti s představením nového modelu letadla s názvem Primoco UAV One 100.

A právě tato novinka, která kromě samotného letu zvládá i bezpilotní start a přistání, ma nyní za sebou další důležitý milník celého projektu, to když se jí na letišti Vodochody podařilo zvládnout nepřetržitý bezpilotní let v délce 9:01 hodin, což řečí čísel znamená zatím nejdelší uskutečněný bezpilotní let v civilním provozu na světě.

sk

Přečtěte si takéCTO českého startupu Storyous Radek Domín: Náš cíl je mít produkt, na který budeme pyšníCTO českého startupu Storyous Radek Domín: Náš cíl je mít produkt, na který budeme pyšní

Do dnešního dne jinak tým v čele se zakladatelem Ladislavem Semetovským vyrobil zhruba 25 letounů, s tím, že reálným cílem v dohledné době, by mělo být se dostat na cca 100 letounů ročně. Ve 4. čtvrtletí tohoto roku pak tvůrci plánují již několikrát avizovanou licenční výrobu v Rusku a následnou expanzi do Afriky, Jižní Ameriky, Číny nebo Austrálie.

PrimocoUAV low 1

Foto: Primoco

One 150

Diskuze (0)

Novinka

Anonym