Legendární investor, Warren Buffett, se zbavil třetiny svých akcií v technologické firmě IBM

buffett

Warren Buffett

0Zobrazit komentáře

Jeden z dlouhodobě nejúspěšnějších investorů na světě, Američan Warren Buffett, je ve svých 86 letech stále ve formě. Jeho investiční společnost Berkshire Hathaway se totiž nedávno zbavila třetiny svých akcií v technologickém gigantu IBM, což představovalo přibližně 8,7 procent v celé společnosti.

Z celkového počtu 81 milionů akcií, které Berkshire Hathaway koncem minulého roku vlastnila, se podařilo přibližně třetinu prodat za poslední dvě čtvrtletí – důvodem je podle všeho to, že Buffett přestal kvůli rostoucí konkurenci věřit v potenciál IBM a v jejich inovaci, kterou slibovali zhruba před šesti lety, když akcie nakupoval.

startupyard_1

Přečtěte si takéPražský startupový akcelerátor StartupYard míří znovu na Fundlift.cz, kde chce vybrat 20 milionů KčPražský startupový akcelerátor StartupYard míří znovu na Fundlift.cz, kde chce vybrat 20 milionů Kč

Prodej se uskutečnil na hranici 180 dolarů, tedy na podobné částce jako při nákupu před 6 lety a nyní se akcie ustálily na 155 dolarech. Berkshire Hathaway má tak stále k dispozici na 50 milionů akcií, v současné hodnotě kolem 7,7 miliard dolarů, informuje server CNN.

Foto: Fortune Live Media / Flickr

Diskuze (0)

Novinka

Anonym